LELYSTAD - In aanwezigheid van een groot aantal leden van Batavia Swim heeft Jack Schoone, wethouder Sport en Gezondheid, zondag 11 april de opgeknapte trimbaan in het Paardenbos in Lelystad geopend. Wethouder Jack Schoone is blij met de opgeknapte trimbaan: “Sport en bewegen is belangrijk, zeker in coronatijd. Nu bijvoorbeeld sportscholen dicht zijn, is het belangrijk dat onze inwoners de mogelijkheid hebben om buiten -in onze openbare ruimte- te sporten. En dat kan nu in het Paardenbos.” De trimbaan is bereikbaar via de Runderweg. Inwoners kunnen er, met inachtneming van de coronamaatregelen, heerlijk sporten tussen zonsopkomst en zonsondergang. De toegang is gratis.

Opknapbeurt
De trimbaan in het Paardenbos is begin tachtiger jaren in gebruik genomen en had een opknapbeurt nodig. Reden voor het Sportbedrijf en de gemeente om de handen ineen te slaan en het parcours met 16 toestellen op te knappen. Zo is onder meer de bodem rond de toestellen voorzien van lavazand, waardoor regenwater goed wegzakt in de grond en er minder snel plassen ontstaan. Ook zijn de instructieborden aangepast en schoongemaakt.

Succesvolle samenwerking
Marcel van Stralen, projectleider Buitensport van Sportbedrijf Lelystad, zag zijn collega’s heerlijk in beweging komen en spreekt daarnaast van een succesvolle samenwerking met de gemeente Lelystad: “Het aanbrengen van het lavazand, door de medewerkers van het Sportbedrijf, was op zichzelf al een hele mooie workout. Als je tijdens het werk complimenten krijgt van de gebruikers, die op dat moment op de trimbaan aanwezig zijn, dan geeft dat een extra goed gevoel. In dit project hebben we actief samengewerkt met de gemeente Lelystad. Ons doel was om de buitenruimte beter in te richten voor sportief gebruik. Deze samenwerking smaakt naar meer. In de toekomst zullen we dus vaker gezamenlijk op gaan trekken om voor de inwoners van Lelystad aantrekkelijke beweegplekken te creëren.”