LELYSTAD - Op zaterdag 28 en zondag 29 september vond het NK 3D boogschieten plaats bij de Lelystadse handboogschietvereniging HBS Artemis. Wethouder sport en vitaliteit, Elly van Wageningen, reikte de prijzen uit. Eerst de prijzen voor Shooter of the Year, die de wethouder samen met de secretaris van de Nederlandse Handboog Bond uitreikte. Vervolgens heeft zij de vele individuele winnaars van het NK 3D gefeliciteerd en de medailles uitgereikt. Tot slot waren er nog verschillende teams die in de prijzen vielen en een medaille ontvingen. Alle uitslagen zijn terug te vinden op de websites van HBS Artemis.

Unieke locatie
In 2015 organiseerde HBS Artemis ook al het NK 3D boogschieten. Omdat de vereniging een unieke locatie heeft, mochten zij opnieuw het NK organiseren. De organisatie was in handen van het bestuur en vele leden en vrijwilligers. “Het waren twee fantastische dagen, ondanks het slechte weer. Van heel veel deelnemers aan het Nederlands Kampioenschap 3D boogschieten, mochten wij de complimenten in ontvangst nemen. Het was alle voorbereidingen meer dan waard,” aldus voorzitter Frans Visser.

Zowel binnen als buiten
HBS Artemis is één van de weinige handboogverenigingen in Nederland waar zowel binnen als buiten kan worden geschoten. In de eigen schiethal kunt u het gehele jaar door op meerdere dagen in de week terecht. Het buitenterrein is 7 dagen per week, van zonsopgang tot zonsondergang, beschikbaar voor schutters met een veldverklaring.