LELYSTAD - Het college van Lelystad heeft overeenkomsten met negen leveranciers gesloten voor het leveren van huishoudelijke ondersteuning in de komende vijf jaren. De huidige contracten lopen tot en met 31 december 2019.

Daarom is eerder dit jaar een aanbestedingstraject gestart volgens zogenaamd Zeeuws-model. Hierbij wordt met iedere partij die voldoet aan de gestelde eisen een overeenkomst gesloten. "We hebben er vertrouwen in dat we met deze partijen de komende vijf jaren goede huishoudelijke ondersteuning kunnen blijven bieden," aldus wethouder Nelly den Os tijdens de feestelijke ondertekening op woensdag 11 december 2019.

Schoon en leefbaar huis
Op basis van de goede resultaten in de afgelopen vijf jaren, is ervoor gekozen om te blijven werken volgens het principe van een 'schoon en leefbaar huis'. Daarbij krijgt de aanbieder van huishoudelijke ondersteuning een vast bedrag per cliënt. De aanbieder bepaalt vervolgens in overleg met de cliënt wat er gedaan wordt. De inzet wordt afgestemd op de situatie van de cliënt en kan per persoon verschillen. Maatwerk is hierbij het uitgangspunt.

Zorgaanbieders
Op dit moment zijn vijf van de negen leveranciers al actief in Lelystad. Hierdoor zal voor het overgrote deel van de cliënten de leverancier gelijk blijven. Zo’n 30 cliënten ontvangen op dit moment huishoudelijke ondersteuning van een leverancier die uit Lelystad vertrekt. Deze inwoners kunnen een keuze maken voor een andere leverancier. Gecontracteerde leveranciers voor de periode van 1 januari 2020 tot en met 31 december 2024 zijn Allerzorg, De Nieuwe Zorg Thuis, Dokter Schoonmaakorganisatie, DPC Thuiszorg, Eefke Thuishulp, Stichting Strong Id Mental Coaching, Sude Zorg, T-zorg en Woonzorg Flevoland Huishoudelijke Hulp.

De Nieuwe Zorg Thuis, Dokter Schoonmaakorganisatie, DPC Thuiszorg, T-zorg en Woonzorg Flevoland Huishoudelijke Hulp zijn de vijf leveranciers die al huishoudelijke ondersteuning leveren in Lelystad.