LELYSTAD - Wethouder Annemieke Messelink-Dijkstra, directeur Ben Huisman van Het Flevo-Landschap en voorzitter Nico Florissen van De Lelystadse Boer hebben het nieuwste Toeristisch Overstap Punt (TOP) van Lelystad geopend. Dit TOP in Natuurpark Lelystad is dé startplaats van prachtige wandel- en fietsroutes door het bijzondere buitengebied van Lelystad.

Buitengebied Lelystad ontdekken

De gemeente, Het Flevo-landschap en De Lelystadse Boer zijn trots op dit buitengebied waar hoogwaardige landbouwvelden worden afgewisseld door prachtige natuurgebieden. De stichtingen en gemeente sloegen daarom de handen ineen om fiets- en wandelroutes te ontwikkelen, zodat iedereen het buitengebied van Lelystad kan ontdekken. De routes van verschillende lengtes nemen de fietsers en wandelaars mee langs de mooiste plekken met eindeloze vergezichten en door rasechte polderbossen.

Weidsheid en diversiteit beleven

Ben Huisman van Het Flevo-landschap: “Het landschap is elk seizoen anders. Op een mistige herfstdag, onder een stralende zomerzon of als er sneeuw ligt: Flevoland is geen dag hetzelfde en verrast mij steeds opnieuw. Fietsend of wandelend beleef je die weidsheid en diversiteit van het landschap het best. Dan ga je echt op in de groene omgeving.”

Hoogwaardig landbouwgebied

De routes voeren onder andere door het Knar- en Larserbos en langs de bloeiende akkers. “Als je langs die akkers fietst of wandelt, ervaar je de ruimte van Flevoland,” aldus Nico Florissen van De Lelystadse Boer. “Dit is niet alleen een prachtig, maar vooral ook een hoogwaardig landbouwgebied en wordt door collega-boeren van buiten Flevoland niet voor niets het Mekka van de landbouw genoemd. Een gebied waar het goed toeven en goed boeren is!”

Bord met routes en informatie

Startpunt van de routes is het TOP-bord dat geplaatst is in Natuurpark Lelystad. Op het bord staan de routes aangegeven en is meer informatie te vinden over het gebied en de highlights die onderweg te zien zijn. Aan wethouder Annemieke Messelink-Dijkstra viel de eer te beurt om het bord te onthullen en daarmee het TOP te openen. “Toerisme is belangrijk voor Lelystad en daar horen het ontwikkelen van nieuwe fiets- en wandelroutes en het openen van TOP’s zoals TOP Boer en Bos bij," stelt de wethouder. "Daarmee verbinden we voor toeristen en inwoners de natuur en buitengebieden rondom Lelystad verder met het Stadshart. Ons doel? Fietsstad van het jaar worden natuurlijk!”