LELYSTAD - Geheel Corona-proof organiseren we dinsdagavond 8 september de vijfde Motiemarkt.

Vijfde Motiemarkt

Al weer voor de vijfde keer organiseert de gemeenteraad van Lelystad de Motiemarkt. Dit jaar geen markt, maar een route die - geheel Corona-proof- door het stadhuis loopt. Tijdens deze route kunt u uw idee voor de stad voorleggen aan de raadsleden. Dit doen we natuurlijk op een veilige 1,5 meter afstand. En met een hapje en drankje langs de route, maken we er een gezellige en vooral nuttige avond van.

Idee?
Heeft u een idee om Lelystad veiliger, leuker, socialer of... te maken? Bijvoorbeeld een voorziening voor uw sportvereniging, een uitje met uw leesclub, extra verlichting op een onveilige plek in uw straat, een financiële ondersteuning voor een belangrijk project...noem maar op, u mag het zeggen. Samen met u werken we uw idee uit en onderzoeken we wat de mogelijkheden zijn. Als de gemeenteraadsleden enthousiast zijn over uw idee, wordt er over gestemd in een raadsvergadering. Bij een meerderheid van stemmen wordt uw idee uitgevoerd. Geen bureaucratische toestanden, maar gelijk invloed in uw stad!

Voorbeelden afgelopen jaren
In de afgelopen vijf jaar zijn er tientallen ideeën uitgevoerd. Een kleine greep:
  • een speelplek voor kinderen met een beperking Botter;
  • het opzetten van een inbraak-preventieteam in de Atolwijk;
  • een bijdrage voor de restauratie van het schip Batavia;
  • het herstellen van de toegangspoort Hollandse Hout;
  • een ondersteuning voor de realisering van het Bultpark;
  • een bijdrage voor activiteiten kinderen met autisme.

Een impressie van 2019 ziet u hier.

Aanmelden
Wilt u zich aanmelden met een idee? Dan kan als individuele bewoner, maar ook met bijv. uw sport- of buurtvereniging, belangenorganisatie etcetera. Vul dan voor 22 augustus dit formulier in. Zodra dit bij ons binnen is, nemen we contact met u op voor de verdere uitwerking.