LELYSTAD - Mieke Baltus (53) is donderdagavond 24 juni 2021 geïnstalleerd als de nieuwe burgemeester van Lelystad. Dat gebeurde in het stadhuis van Lelystad, in het bijzijn van haar twee zoons, zussen en haar vader. Baltus volgt waarnemend burgemeester Henry Meijdam op en was voor haar komst naar Lelystad de burgemeester van Heemskerk.


Stad van de toekomst
Mieke Baltus werd als burgemeester geïnstalleerd door commissaris van de Koning Leen Verbeek. In haar toespraak ging ze onder meer in op haar speerpunten voor de komende jaren. Ze sloot af met de woorden: "Lelystad is de stad van de toekomst en het is dus ook de stad van onze toekomst."

Afscheid Henry Meijdam
De avond ervoor, woensdagavond 23 juni 2021, nam Henry Meijdam officieel afscheid als waarnemend burgemeester van Lelystad. Hij bekleedde deze functie sinds 1 oktober 2020, na het vertrek van Ina Adema die Commissaris van de Koning in Noord-Brabant werd. Tijdens de afscheidsbijeenkomst in het stadhuis werd Henry Meijdam toegesproken door de Flevolandse Commissaris van de Koning Leen Verbeek, burgemeester Franc Weerwind van Almere, wethouder Adam Elzakalai en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad Emiel van der Herberg. Zij uitten allemaal hun waardering voor zijn enorme en waardevolle inzet voor de stad in de afgelopen negen maanden.