LELYSTAD - McCain Foods heeft vandaag de eerste paal geslagen voor de uitbreiding van hun fabriek in Lelystad. Het gaat om een investering van 65 miljoen euro die de productiecapaciteit voor de verwerking van aardappelen met 33% verhoogt. De uitbreiding omvat 9.000 m2 met daarin straks de nieuwste en modernste machinerie. Het sein voor de bouwstart werd gegeven door wethouder economische zaken, Janneke Sparreboom, samen met Erwin Pardon, president-directeur van McCain Europa en Luc Geurts, directeur van de fabriek in Lelystad.


McCain heeft al een lange geschiedenis met Nederland en met Lelystad. In 1973 kwam McCain naar Nederland. In 1991 kocht McCain de frietfabriek in Lelystad van Polder Food. In 1997 volgde een flinke uitbreiding. McCain is daarmee al gedurende bijna 30 jaar ook een belangrijke werkgever voor Lelystad en omgeving. Momenteel werken er zo’n 250 mensen.

Wethouder Janneke Sparreboom: "De investering waarvoor we vandaag het fundament hebben gelegd, betekent niet alleen het bouwen van een fabriek, maar is ook een teken van vertrouwen in de toekomst, in de kwaliteit van de medewerkers, in het bieden van werkgelegenheid, in de stad van vestiging: Lelystad. Het legt een solide basis voor zowel het bedrijf als de stad voor de komende 30 jaar."

Ruimte voor nieuw talent
“Deze uitbreiding biedt een stabiele toekomst voor de 250 medewerkers in Lelystad,” zegt Luc Geurts, van McCain Lelystad. “In een jaar met veel onzekerheid zijn wij ontzettend blij te zien dat McCain in de lange termijn investeert en daarmee ook een stabiele basis legt voor onze toekomst. Onze medewerkers zijn essentieel en vormen de ruggengraat van McCain. We zijn hen erg dankbaar voor hun inzet en betrokkenheid in deze uitdagende tijden. We zijn altijd op zoek naar nieuw talent om bij McCain te komen werken. We investeren niet alleen in een grotere fabriek en continue verbetering, maar ook in de toekomst van ons personeel en in toekomstige medewerkers.”

Duurzaam en veilig
De uitbreiding van de fabriek in Lelystad stelt McCain in staat om aan de groeiende marktvraag te voldoen. De efficiency van het werk verbetert. Voedselveiligheid, een gezonde en veilige werkomgeving en duurzaamheid maken deel uit van de bedrijfsfilosofie. Met de uitbreiding realiseert McCain een energiebesparing van 15 %. Verder onderzoekt het de mogelijkheden tot verdergaande vermindering van CO2-uitstoot.

De uitbreiding en vernieuwing van de fabriek in Lelystad is klaar in februari 2022. De bouw en inrichting levert gedurende de bouwtijd werk aan zo’n 150 mensen.

Over McCain Foods
Opgericht in 1957 door de gebroeders McCain in New Brunswick, Canada, McCain Foods is internationaal leider in diepvriesproducten. McCain heeft wereldwijd meer dan 22.000 mensen in dienst. De producten van McCain zijn in meer dan 160 landen verkrijgbaar. In Europa heeft McCain Foods Continental Europe meer dan 4.000 medewerkers. Zij werken in fabrieken in Frankrijk, België, Nederland en Polen. McCain heeft eerder twee bekende bedrijven in de koel- en vriesproducten overgenomen: CelaVita en Ad Van Geloven.