LELYSTAD - Op maandag 26 april zijn in de Staatscourant de namen bekend gemaakt van alle Nederlanders die een Koninklijke onderscheiding hebben ontvangen. Vijf Lelystedelingen zijn door burgemeester Henry Meijdam persoonlijk op de hoogte gebracht van deze eervolle toekenning.


Twee vrouwen en drie mannen uit Lelystad kregen een Koninklijke onderscheiding. De gedecoreerden zijn stuk voor stuk Lelystedelingen die zich jarenlang hebben ingezet voor hun club, hun vereniging, een instantie, een bestuur of voor mensen die hulp nodig hebben. Allen worden zij lid in de Orde van Oranje Nassau.

Gedecoreerden

Burgemeester Henry Meijdam heeft namens Koning Willem Alexander de volgende Lelystedelingen op de hoogte gebracht van de aan hen toegekende koninklijke onderscheiding:

Mevrouw Sabine van Eck (1978), voor haar inzet voor Evenementen Coördinatie Lelystad als voorzitter van het intochtcomité Sinterklaas (2013-2017) en voorzitter Avondvierdaagse (sinds 2012), voor haar inzet voor KNRM reddingstation Lelystad (sinds 2012) en lid van de Reddingsbrigade Lelystad.

De heer Jaap Woltjer (1948), voor zijn inzet voor Watersportvereniging Lelystad (sinds 1980), zijn inzet voor onderwatersportvereniging Aquavit (sinds de jaren ’90), zijn inzet voor KNRM reddingstation Lelystad (sinds 2012) en voor het Koninklijk Nederlands Watersportverbond regio IJsselmeer/Markermeer (sinds 2009).

De heer Hans Vissers (1956) voor zijn enorme inzet voor de Hortus Botanicus van de VU in Amsterdam, van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat, vaak wel 7 dagen per week sinds 1989.

Het echtpaar Rinus (1946) en Ali Gulaij-Zondag (1946) voor hun inzet in activiteitencentrum De Inloop, voor hun initiatief Eet- en kookclub ’t Prakkie, waarmee ze vele jaren tal van mensen van een gezonde maaltijd hebben voorzien en een belangrijke bijdrage hebben geleverd aan het voorkomen van eenzaamheid bij een groep kwetsbare mensen.

Uitreiking onderscheidingen

Op 28 april zal burgemeester Henry Meijdam de Koninklijke Onderscheidingen uitreiken in twee bijeenkomsten die passen binnen de coronaregels.