LELYSTAD - Twee van de murals (muurschilderingen) die onlangs in Lelystad zijn gerealiseerd, maken kans om wereldwijd als mooiste mural van december te worden verkozen. Tot zondag 2 januari om middernacht kan online worden gestemd op 25 murals, waaronder 'Evening in Atlantis' (Agoraweg) en 'Between a rock and a hard place' (Snijdersstraat) in Lelystad.


Street Art Cities

De verkiezing is een initiatief van Street Art Cities, een platform dat stedelijke kunst in de wereld promoot. Elke maand selecteert Street Art Cities wereldwijd de mooiste murals voor de online verkiezing. Behalve de twee Lelystadse murals zijn in december bijvoorbeeld ook murals uit Spanje, Mexico, de Verenigde Staten, Bulgarije en Australië verkiesbaar.

Murals in Lelystad

In ons stadshart en het Lelycentre zijn de afgelopen periode meerdere murals gerealiseerd. 'Evening in Atlantis' van artiest Lars Ickenroth is te vinden op de zijmuur van een appartementencomplex aan de Agoraweg. 'Between a rock and a hard place' is een mural van artiest Sckaro en te vinden aan de Snijdersstraat in het Lelycentre.

Stemmen op de murals kan tot zondag 2 januari om 0.00 uur.