LELYSTAD - Op woensdag 26 juni hebben in Lelystad 20 jongeren meegedaan aan de voorrondes voor het NK Stoepranden. De organisatie was in handen van Lelykracht in samenwerking met Jantje Beton. Stoepranden is een leuk en laagdrempelig spel, waarbij de spelers veel moeten bewegen. Met het NK Stoepranden wordt gestimuleerd dat in zoveel mogelijk buurten jong en oud spelen, bewegen en elkaar ontmoeten.

Voorrondes
Het was voor het eerst dat de voorrondes ook in Lelystad werden gehouden. De wedstrijden vonden plaats op het evenemententerrein bij het station. Het was prachtig weer, er werd met overgave gespeeld en de stemming was opperbest. Door het programma Gezonde Wijkaanpak werden gezonde snacks aangeboden en was een apart speelterrein ingericht waar veel gebruik van werd gemaakt.

Prijswinnaars
Na afloop reikte wethouder Elly van Wageningen medailles uit aan de 3 prijswinnaars én had zij een verrassing voor alle deelnemers: iedereen was gekwalificeerd om mee te doen aan het NK Stoepranden op zondag 22 september in Amersfoort.Deel deze pagina op Twitter.