LELYSTAD - Op dinsdag 30 augustus 2022 werd in Lelystad de Simac Ladies Tour in Lelystad gereden. De belangrijkste meerdaagse koers in Nederland en onderdeel van UCI Women’s World Tour. Burgemeester Mieke Baltus loste het startschot op het Stadhuisplein, waarna de renners aan hun rit van 141,2 kilometer in en rondom Lelystad begonnen.

"Ik ben ontzettend trots dat we dit sportevenement met de wereldtop van het dameswielrenen naar Lelystad hebben kunnen halen," aldus de burgemeester. Wethouder Sport Rinze Broekema vult aan: "Dit is absolute topsport. Met dit evenement én met Lorena Wiebes, de Europese kampioen en fantastische winnares na een sterke sprint, zet Lelystad zich op de kaart als sportstad."

Dikke Banden Tour

Op deze dag deden ook ruim 200 leerlingen van basisscholen De Boeier, De Tjalk, De Finnjol en De Albatros mee aan de Dikke Banden Tour. "Leuk om te zien hoe enthousiast de kinderen net als de profs een tijdrit over het parcours van de Simac Ladies Tour reden," aldus wethouder Rinze Broekema. De leerlingen werden aangemoedigd door de vele toeschouwers die langs de kant van het parcours stonden.

Nationale Sportweek

Wethouder Rinze Broekema kijkt terug op een fantastisch sportevenement. "Ik zie deze dag als een mooie aanloop naar de NOC*NSF Nationale Sportweek. Lelystad is van vrijdag 16 tot en met zondag 25 september voor de tweede keer host city van dit evenement met allerlei activiteiten op het gebied van sport en bewegen. Inwoners kunnen kennismaken met verschillende sporten en worden zo geïnspireerd om in beweging te komen en te blijven."