LELYSTAD - Lelystad is 'host city' van de Nationale Sportweek 2021. In deze week worden inwoners van Lelystad gestimuleerd om in beweging te komen en (weer) lid te worden van een sportvereniging of sportclub. Naast Lelystad zijn Alphen aan den Rijn, Coevorden, Eindhoven en Nieuwegein de andere vier host cities. De Nationale Sportweek is dit jaar van vrijdag 17 september tot en met zondag 26 september.


Sportbedrijf Lelystad trotse organisator
De organisatie van de Nationale Sportweek 2021 in Lelystad ligt in handen van Sportbedrijf Lelystad. Directeur-bestuurder Maurice Leeser van Sportbedrijf Lelystad vertelt: “Tijdens de Nationale Sportweek willen we zoveel mogelijk mensen helpen de weg (terug) naar de sportvereniging en de sportclub te vinden. Dat is hard nodig, want sinds de coronacrisis zijn Lelystedelingen minder fit en minder weerbaar geworden.” Naast het ondersteunen van het sportieve hart, de sportverenigingen en de sport- en beweegaanbieders, wil Sportbedrijf Lelystad ook inzetten op nieuwe mogelijkheden. Denk daarbij aan de wandelpaden, fietspaden en de mooie groene buitenruimte in Lelystad. “Laten we deze week aangrijpen om het nieuwe sportseizoen te openen, de sport in Lelystad een impuls te geven en er samen voor te zorgen dat iedereen weer kan en gaat sporten en bewegen. Een actieve leefstijl is tenslotte onmisbaar voor ieder zijn lichamelijke en mentale gezondheid,” aldus Leeser.

Sport doet iets met je
Het thema van de Nationale Sportweek is dit jaar wederom ‘sport doet iets met je’. Jack Schoone, wethouder Sport van de gemeente Lelystad, vertelt: “Ik vind het een groot compliment voor de stad dat Lelystad zich één van de vijf host cities mag noemen van de Nationale Sportweek. Aansluitend op het Sport- en Vitaliteitsakkoord willen we, juíst voor jeugd en jongeren, dat zij gezond en actief zijn en blijven en door middel van sport nieuwe mensen gaan ontmoeten. Maar ook voor onze masters en senioren willen we dat ze samen gaan bewegen en weer lekker kunnen bijpraten op de sportvereniging, op de sportclub of bij een andere sportaanbieder.”

Voor iedereen toegankelijk
Richard Kaper, manager sportparticipatie bij NOC*NSF: "Tijdens de Nationale Sportweek dagen we iedereen uit om te gaan ontdekken wat sport met je doet. Omdat Nederland als gevolg van de coronacrisis sportief tot stilstand kwam is het dit jaar extra belangrijk om te laten zien hoe leuk het is om te sporten en om te ervaren hoe toegankelijk sportclubs eigenlijk voor iedereen zijn.” Tot slot vertelt Maurice Leeser: “Naast de goede en sportieve samenwerking met NOC*NSF zijn wij blij dat het ons is gelukt om de Sportweek naar Lelystad te halen. Dit breedtesportevenement is goed voor de stad en de sport in Lelystad.”