LELYSTAD - Woensdag 17 augustus deed wethouder Rinze Broekema op het Stadhuisplein de aftrap van Lely Beach on Tour. Dit deed hij op ludieke wijze door met de aanwezigen een selfie te maken.

Lely Beach on Tour is een initiatief van Fabian van Steenwijk. Fabian presenteerde zijn idee aan de gemeenteraad tijdens de Motiemarkt De gemeenteraad was enthousiast en stelde geld beschikbaar om het idee verder uit te werken. Samen met Welzijn Lelystad (Jongeren Maken de Stad, Jongerenwerk Lelystad), Sportservice Flevoland en Sportbedrijf Lelystad is een gevarieerd programma met allemaal leuke activiteiten voor en door jongeren in de leeftijd van 12 tot 24 jaar gemaakt. ‘Een stad als Lelystad heeft voor onze jongeren initiatieven als deze nodig wil het een levendige stad zijn en blijven. Als wethouder ben ik hier dan ook heel blij mee’, aldus de wethouder.

Programma tot en met 28 augustus

Het evenement staat tot en met zondag 21 augustus op het Stadhuisplein, waarna het evenement op andere bijzondere locaties in de stad te vinden is, zoals het Woldpark, het Bovenwater, de Marker Wadden en het strand Houtribhoek. Het programma duurt tot en met zondag 28 augustus.
Kijk voor het complete programma op https://www.welzijnlelystad.nl/lely-beach-on-tour-17-t-m-28-augustus/