LELYSTAD - Bewoners zijn via een online bijeenkomst geïnformeerd over wat er komt kijken bij het verwijderen van hun kleine asbestdak. Deze avond werd donderdagavond 2 september 2021 georganiseerd vanwege de 'Week van de Asbestvrije Schuur' van 13 september tot 19 september 2021.

Voordelen
Deelnemers kregen tips over het vervangen van het asbestdak op hun schuur of carport. Ook werden vragen beantwoord en de voordelen besproken voor bewoners die meedoen met de actieweek. Tijdens de actieweek krijgen deelnemers verpakkingsmateriaal en beschermingsmiddelen. Aan het eind van de actieweek kan het asbesthoudende materiaal bij deelnemers thuis worden opgehaald. Het is belangrijk dat deelnemers uiterlijk 9 september aangeven of het opgehaald moet worden.

Op tijd aanvragen sloopmelding
Tijdens de bijeenkomst werden alle stappen doorgenomen om het asbestdak veilig en volgens de regels te verwijderen. Als eerste moet er een sloopmelding worden gedaan bij de gemeente. Deze moet 5 dagen vóórdat er wordt begonnen met de werkzaamheden ingediend worden. Na akkoord van de gemeente kan er volgens de voorschriften begonnen worden met het verwijderen van het asbestdak.

De gemeente helpt deelnemers die meedoen met de actieweek
Meedoen met de 'Week van de Asbestvrije Schuur' heeft de volgende voordelen:

- Sloopmelding is binnen vijf werkdagen geregeld.
- Gratis hulpmiddelenpakket voor het veilig verwijderen van het asbestdak.
- Gratis verpakkingsmateriaal.
- Asbestafval wordt aan het eind van de actieweek gratis opgehaald bij de deelnemers. Opgeven uiterlijk 9 september 2021.

Meedoen met de actieweek
Bewoners die mee willen doen met de 'Week van de Asbestvrije Schuur' kunnen voor informatie kijken op informatiepagina of contact opnemen via e-mail: asbestdaken@lelystad.nl. Bellen kan naar 14-0320.

Regels bij het zelf vervangen van het asbestdak
Lees meer over de regels voor het zelf verwijderen van een asbestdak.

Asbestdak al vervangen
Als het dak van een schuurtje of carport al vervangen is, geef dit dan door aan de gemeente. Dit kan via een e-mail naar asbestdaken@lelystad.nl. De gemeente past de gegevens dan aan in het systeem.Deel deze pagina op Twitter