LELYSTAD - Een buurtcamping, moestuin, zwerfafvalproject, verschillende projecten voor kinderen. Het zijn een paar voorbeelden van de 125 activiteiten die Lelystedelingen in 2023 in hun buurt zelf hebben georganiseerd met behulp van budget van Mensen maken de Buurt.

Afbeelding van een geadopteerd stukje groen

Ideeën van buurtbewoners

Zo zijn er veel speelactiviteiten voor kinderen georganiseerd. Is er de Poetry Slam Cup geweest in buurthuis De Windhoek waar Lelystedelingen hun dichttalenten konden laten horen. En was er een DJ wedstrijd, zijn er buurtvoedselkastjes in meerdere buurten geplaatst, is een herdenkingsmozaiekbankje onthuld en spelen kinderen in de beleef- en beweegtuin in de Wijngaard en kunnen buurtbewoners in de Landstrekenwijk nu jeu de boulen op een speciaal daarvoor aangelegde baan. Allemaal ideeën van buurtbewoners, die konden worden gerealiseerd met geld van Mensen Maken de Buurt.

Groen in de buurt

Afgelopen jaar hebben veel bewoners een stukje groen geadopteerd. Buurtbewoners verzorgen samen een stukje groen. Dat kan een plantsoen zijn, beplanting rond een boom of fleurige hanging baskets in de straat. Dit soort kleine initiatieven zijn belangrijk. Het zorgt voor verbinding in de buurt en maakt Lelystad weer een stukje duurzamer én mooier.

Bewoners kunnen hun goede ideeën aanmelden

Wie ook een mooi idee heeft voor zijn of haar buurt en zelf met buurtgenoten de handen uit de mouwen wil steken, kan contact opnemen met het team van Mensen Maken De Buurt. Mensen Maken de Buurt is er voor alle inwoners van Lelystad; jong en oud, die een idee of plan hebben waarmee ze hun buurt kunnen verbeteren. Aanmelden kan door het idee te e-mailen naar mensenmakendebuurt@lelystad.nl. Meer informatie is te vinden op Mensen Maken de Buurt | Gemeente Lelystad.