LELYSTAD - KPN NetwerkNL start met de aanleg van een glasvezelnetwerk in Lelystad Noord, na eerder al grote delen van Lelystad aangesloten te hebben. De uitrol in Lelystad Noord is onderdeel van de plannen van KPN om de komende drie jaar circa een miljoen extra huishoudens in Nederland van glasvezel te voorzien. Vanaf 28 augustus 2019 starten de werkzaamheden in het aansluitgebied. Initiatiefgroep Glasvezel Noord Lelystad is blij met aanleg van glasvezel. Wethouder John van den Heuvel bedankte de trekker van de initiatiefgroep, de heer Van der Schaaf, met een bloemetje en het Lelystad-speldje.

Overstap
In de afgelopen twee jaar heeft de initiatiefgroep Glasvezel Noord Lelystad, als bewonersinitiatief ondersteund door gemeente Lelystad, een onderzoek laten uitvoeren naar de haalbaarheid van de aanleg van een glasvezelnetwerk in Noord Lelystad. Na de positieve uitkomst van het onderzoek is een ruime meerderheid van de bewoners lid geworden van de coöperatie en heeft aangegeven mee te willen investeren in het glasvezelnetwerk. De uiteindelijke keuze om de aanleg niet in eigen beheer te doen, maar over te laten aan KPN NetwerkNL, werd dit voorjaar door meer dan 65 procent van de bewoners gehonoreerd door zich formeel te committeren aan een overstap naar glasvezel. Zo is ook Lelystad Noord verzekerd van een toekomstbestendige internetverbinding.

Aansluiting
"De leden van de initiatiefgroep zijn bijzonder blij dat KPN NetwerkNL de komende maanden straat voor straat alle woningen in onze wijken kosteloos gaat aansluiten op het glasvezelnetwerk. Vandaag draagt de initiatiefgroep haar verantwoordelijkheid naar de bewoners toe dan ook met een gerust hart over aan KPN NetwerkNL. Daar kunnen de bewoners vanaf nu terecht met hun vragen over de aanleg," aldus de heer Van der Schaaf namens de initiatiefgroep.

Meer informatie tijdens Glasvezeldag
Op woensdag 4 september 2019 organiseert KPN NetwerkNL van 16.00 tot 20.00 uur een Glasvezeldag in het Golf Event Center op Parlaan 2. Tijdens deze dag komen de bewoners alles te weten over de aanleg van glasvezel in Lelystad Noord. Tevens kunnen bewoners voor alle vragen over de aanleg, planning en voordelen van glasvezel vanaf 28 augustus 2019 elke woensdag tussen 16.00 en 20.00 uur terecht in het glasvezelinformatiepunt in het Golf Event Center op Parlaan 2. Bewoners kunnen ook de postcodecheck op kpnnetwerk.nl doen en zich inschrijven voor updates over glasvezel om op de hoogte te blijven van de werkzaamheden.