LELYSTAD - De gemeente geeft 22 particuliere bouwkavels uit in Lelystads nieuwste wijk Warande. Warande grenst aan de Oostvaardersplassen die samen met het nabije Marker- en IJsselmeer deel uitmaken van het nieuwe Nationaal Park Nieuw Land. De kavels bieden daarmee de kans om de eigen woning te bouwen én straks
dicht(er) bij de natuur te wonen. Deze kavels liggen in het deel Groot Nooten en zijn onderdeel van 46 kavels in totaal. Vanaf nu is de eerste fase van 22 kavels, variërend van 390 m2 tot 785 m2 te koop. Tot dinsdag 31 oktober 12.00 uur kunnen geïnteresseerden zich inschrijven voor deze kavels in dit nieuwste gebied in Lelystad. Daarna volgt de loting door de notaris.


Aan het water en middenin het groen

Groot Nooten in Lelystads nieuwste wijk Warande wordt bouwrijp gemaakt, zodat er in 2024 gebouwd kan worden. Naast een projectmatige ontwikkeling worden er 46 particuliere bouwkavels uitgegeven. De eerste fase van 22 kavels voor vrijstaande woningen is vanaf nu op de markt.

Groot Nooten ligt in het gedeelte De Nooten aan de Torenvalktocht, tussen twee parken in: het Elzenpark en het toekomstige Esdoornpark. Deze parkbossen worden met elkaar verbonden via een groene verbindingszone, de Pinksterbloemlaan, met een klimaatadaptief karakter.

Dat wil zeggen dat er in de openbare ruimte is gekeken naar oplossingen bij veel regenval en droogte. De groene verbindingszone vormt straks het hart van Groot Nooten. De woningen komen afgewisseld aan het water, de 3 Lommerrijke lanen aan de randen van het gebied en enkele in de woonstraten.

Sfeer is kleinschalig, dorps met landelijk architectuur

De bebouwing heeft een eigentijdse, landelijke dorpse bouwstijl en bestaat uit woningen, afgedekt met flauwe zadeldaken en forse dakoverstekken en ook zijn versprongen zadeldaken mogelijk. De architectuur is gevarieerd en tijdloos. De woningen worden uitgevoerd in een houten gevelbekleding van horizontale of verticale profielen, in combinatie met neutraal metselwerk en keramische dakpannen.

De buurt bestaat qua kleurstelling straks uit twee delen: een parkzone met gevels in groentinten en een waterzone met woningen in blauwtinten. De kleuren zijn een knipoog naar bekende landelijke dorpen, zoals Broek in Waterland en Zaandijk.

De kavels

De 22 kavels liggen aan de Zonnedauwlaan, Zilverschoonlaan, Akkerkers en Judaspenning en variëren in grootte en ligging. En er komen kavels aan het water van de Torenvalktocht, waar onder voorwaarden zelfs een verlaagd terras en steiger mogelijk is.

Inschrijven

Geïnteresseerden kunnen zich tot dinsdag 31 oktober 12.00 uur voor de kavels inschrijven via www.woneninlelystad.nl. Daarna volgt de loting door FKJ Notaris. Meer informatie over Warande staat op www.lelystad.nl/warande.