LELYSTAD - Onder grote belangstelling opende wethouder Dennis Grimbergen, samen met directeur vmbo Freek Polter, het nieuwe onderkomen voor de Internationale Schakelklas (ISK) op het terrein van de Rietlanden, naast Porteum.

De ISK-leerlingen Sofia uit Oekraïne en Leinard uit de Filipijnen spreken de aanwezigen in het Nederlands toe

Flexibele lokalen

Een prachtig bord met het woord welkom in tien talen, prijkt op de gevel van het nieuwe schoolgebouw voor ISK. De flexibele lokalen, die begin december door de gemeente geplaatst zijn, bieden ruimte voor onderwijs aan zo’n 120 leerlingen met een niet-Nederlandse achtergrond. Naast de taalklassen die al op Porteum waren, krijgen ook de leerlingen uit Oekraïne hier een eigen plek. Tot nu toe kregen zij les in het voormalige SGL-gebouw aan het Kofschip.

Dankwoorden

Na de openingstoespraak gaf wethouder Dennis Grimbergen het woord aan twee leerlingen van de ISK. Sofia uit Oekraïne en Leinard uit de Filipijnen spraken in het Nederlands hun dank uit aan de gemeente Lelystad, de docenten en leerlingen van de ISK en hun nieuwe vrienden. “De ISK heeft mijn leven in korte tijd veranderd,” aldus Sofia. “Ik ben blij dat ik hier mag zijn,” sprak Leinard. Speciale dank ging uit naar Paula Ford, projectleider en afdelingsleider van de ISK: “Ik ben trots en blij dat we deze leerlingen een eigen, veilige plek kunnen bieden waar ze de uitdaging krijgen die ze verdienen.”

Naar verwachting zullen de leerlingen en medewerkers het gebouw meteen na de kerstvakantie in gebruik nemen.