LELYSTAD - Kringloopwinkel De Groene Sluis heeft tijdens het vrijwilligersfestival op zaterdag 25 juni 2022 de inspiratieprijs ontvangen. De prijs werd overhandigd door wethouder Jack Schoone aan Janneke Pikkert van de kringloopwinkel.

De Groene Sluis is een vrijwilligersorganisatie met een goedlopende kringloopwinkel in Lelystad. Bij de stichting werken zo’n 100 vrijwilligers. De stichting is van sociaal maatschappelijke betekenis voor Lelystad: zowel voor de vrijwilligers die er werken, als voor de klanten die er komen. Iedereen is welkom voor een kopje koffie en een praatje. Jaarlijks steunen zij instellingen, organisaties en andere Lelystadse initiatieven, die een zinvolle bijdrage leveren aan de ontwikkeling van de Lelystadse samenleving, met een financiële bijdrage. Ook toen de noodhulp voor de opvang van Oekraïners op gang moest komen, heeft De Groene Sluis haar schouders er onder gezet. Zo hebben ze spullen uit de winkel gratis beschikbaar gesteld voor Oekraïners die naar Lelystad kwamen en aan de gastgezinnen die hun huizen hebben opengesteld.

Vrijwilligersfestival

Het vrijwilligersfestival met veertig maatschappelijke organisaties, stichtingen en verenigingen werd bezocht door zo´n 500 geïnteresseerden voor vrijwilligerswerk. Vraag en aanbod kwam op deze dag bij elkaar onder het genot van muziek, eten en drinken en met leuke activiteiten voor jong en oud. De sfeer was gemoedelijk en gezellig. Het werd voor een eerste keer in de opzet van een festival georganiseerd door Welzijn Lelystad Vrijwilligerscentrale. Heeft u het evenement gemist en denkt u erover na om vrijwilligerswerk te doen? Kijk dan op www.vrijwilligerslelystad.nl