LELYSTAD - Op 25 mei begon Evelien van der Werff haar tocht in Zwolle langs alle 75 IPSO inloophuizen voor mensen die geraakt worden door kanker. Zelf overleefde ze tweemaal borstkanker. Tijdens het afgelopen jaar schreef ze het boek “Dit boek brengt geluk” en stopte ze na 34 jaar met vliegen bij de KLM.


Met de fietstocht doet ze iets waar ze ook gelukkig van wordt: de IPSO inloophuizen op de kaart zetten. Te veel mensen weten nog niet van het bestaan van de inloophuizen en Evelien wil deze hulp voor mensen geraakt door kanker meer bekendheid geven. Ze hoopt met haar fietstocht ook geld op te halen om de huizen aan het einde van de rit ook een mooi bedrag te kunnen overhandigen. De inloophuizen zijn erg belangrijk voor veel mensen die worden getroffen door kanker, ze zorgen voor de noodzakelijke psychosociale ondersteuning.

Inloophuis Lelystad

Ook in Lelystad is het inloophuis een plek om thuis te komen, een verhaal te delen en een luisterend oor te vinden. Of je nu zelf ziek bent (geweest), in je omgeving te maken hebt met kanker of iemand aan de ziekte hebt verloren; de deur staat altijd open. Er vinden ontspannende en creatieve activiteiten plaats en iedereen krijgt de ruimte om zelf aan te geven aan welke vorm van ondersteuning behoefte bestaat.

Op het parkeerterrein naast Inloophuis Passie werd Evelien donderdagmiddag opgewacht door de Bikkels, Roparunners en vrijwilligers. Medewerkers van sportschool RAF en Topfit verzorgden voor de aanwezigen een sportieve training in de buitenlucht, o.a. op de meegebrachte spinningfietsen. Evelien werd door voorzitter Janneke Sparreboom - van der Spoel en locoburgemeester Adam Elzakalai met enthousiasme ontvangen. De locoburgemeester overhandigde haar een feestelijk informatiepakket over Inloophuis Passie. Hij bedankte Evelien voor haar komst naar Lelystad en benadrukte het belang van het Inloophuis: “Inloophuizen zijn ontzettend hard nodig voor al die mensen die met kanker te maken krijgen. Want juist in een periode dat de ziekte je leven op z’n kop zet, is de behoefte aan een luisterend oor groot.”

Evelien overhandigde locoburgemeester Adam Elzakalai haar boek voor de bibliotheek van het Inloophuis.

Aan het eind van haar bezoek werd Evelien bedankt en succes gewenst met het vervolg van haar fietstocht en vertrok ze onder begeleiding van enkele fietsers naar haar overnachtingsplek in Lelystad.

Meer informatie

Het Inloophuis Passie bevindt zich op Botter 14-01, 8232JP Lelystad. Meer informatie is te vinden op de website www.inloophuis-passie.nl