LELYSTAD - Door de versoepelingen van de Coronamaatregelen, komt het Op tijd erbij-team weer bij inwoners thuis. Het Op tijd erbij-team is een aanvulling op bestaande mogelijkheden om inwoners met betaalproblemen of geldstress te helpen. In het Op tijd erbij-team zitten deskundigen op het gebied van geld en medewerkers die kunnen helpen met het oplossen van eventuele andere problemen. Zij krijgen signalen door van betalingsachterstanden van de basisvoorzieningen: huur, zorgverzekering en gas/drinkwater/licht.

Wat doet het Op tijd erbij-team?

De ervaring is dat inwoners pas op een laat moment aan de bel trekken bij de schulddienstverlening. Dan zijn er vaak al grote schulden opgebouwd. Om dit te voorkomen is het belangrijk om inwoners tijdig én proactief ondersteuning aan te bieden. Het Op tijd erbij-team gaat naar mensen toe om hun financiële situatie te bespreken. Het Op tijd erbij- team is samengesteld uit specialisten op financieel en sociaal gebied. Meer informatie op: www.lelystad.nl/optijderbij

Voorkomen is beter dan genezen!

Lelystedelingen met financiële problemen hoeven niet te wachten op een bezoek van het Op tijd erbij-team. Zij kunnen zelf hulp zoeken. Dit kan eenvoudig door langs te gaan bij het financieel spreekuur in de wijk. Hier kan men terecht met alle vragen over geldzaken. Een afspraak maken is niet nodig en het advies is gratis. In verband met de Coronamaatregelen zijn nog niet alle financieel spreekuren hervat. De meest actuele informatie over locaties en tijden leest u hier.