LELYSTAD - Heeft een huis afgeplakte ramen, hangt er soms een vreemde geur en lopen er 's nachts mensen in en uit? Dit kan een drugspand zijn en dat is een vorm van ondermijnende criminaliteit. Drugscriminaliteit bedreigt de veiligheid en leefbaarheid van Lelystad. Het is belangrijk dat mensen verdachte situaties melden via 112, bij de politie / wijkagent via 0900 - 8844 of anoniem: 0800 - 7000 /www.meldmisdaadanoniem.nl.Wees alert

Veel vormen van criminaliteit vallen niet direct op. Denk aan drugspanden en hennepkwekerijen, illegale prostitutie, bedrijven waarmee geld wordt witgewassen, maar ook aan mensenhandel en zorgfraude. Ook dit jaar pakt de gemeente Lelystad deze vormen van ondermijnende criminaliteit aan.

Zo worden meer controles gedaan en informeert de gemeente bewoners over hoe men signalen van ondermijnende criminaliteit herkent. Dat gebeurt o.a. via een bioscoopreclame, social media en een 'ondermijningsbus' die dinsdag 16 april en zaterdag 20 april 2024 op de markt in het Lelycentre en Stadshart staat.

Meld verdachte signalen altijd

Heeft men het vermoeden dat iets niet klopt? Meld dit dan altijd. "Een enkele melding kan een enorme impact hebben op de veiligheid van ons allemaal", vertelt burgemeester Mieke Baltus. "Je helpt niet alleen onze mooie stad, misschien red je er zelfs mensenlevens mee. Samen houden we Lelystad veilig".