LELYSTAD - De finales van de Grote Verkeersquiz Lelystad 2023, voor basisschoolleerlingen uit groep 6, vonden plaats op dinsdag 20 juni in het Agora Theater. Klaas van Kruistum – bekend van onder meer Klaas kan alles, Checkpoint en Zapp live – presenteerde de quiz en moedigde de deelnemers op een leuke manier aan om de strijd met elkaar aan te gaan. Kindcentrum Het Mozaïek bleek de beste van de acht scholen te zijn en ontving de beker. Openbare basisschool De Sluis heeft de prijs gewonnen voor het leukste spandoek.

Kindcentrum Het Mozaïek ontvangt de beker uit handen van Klaas van Kruistum

Voorrondes

Voorafgaand aan de finale hebben bijna alle Lelystadse basisscholen deelgenomen aan de voorrondes van de Grote Lelystadse Verkeersquiz 2023. De scholen die aan de finalerondes op 20 juni mee hebben gedaan zijn: De Kring, Het Mozaïek, Warande, De Sluis, Het Ichtus, De Horizon, De Toermalijn en De Tjalk.

Verkeerseducatie door middel van verkeersquiz

De gemeente Lelystad vindt verkeerseducatie op basisscholen belangrijk, omdat kinderen een kwetsbare groep in het verkeer vormen. Wethouder Piet van Dijk: “Verkeerslessen zijn belangrijk om te zorgen dat kinderen kennis hebben van verkeersregels en verkeersinzicht en zich veilig door het verkeer kunnen bewegen. Een spannende verkeersquiz help daar natuurlijk prima bij. Het is goed om het bewustzijn van de gevaren in het verkeer te vergroten. Kinderen kunnen zo veilig aan het verkeer deelnemen en Lelystad heeft een prachtig jaarlijks terugkerend evenement waarin verkeerseducatie en spelplezier samenkomen.”

Partners

De Grote Verkeersquiz Lelystad werd georganiseerd door Tref-ik verkeersadvies en de gemeente Lelystad en is mede mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van de Provincie Flevoland.