LELYSTAD - Op maandag 28 augustus controleerde gemeente Lelystad samen met de politie het bedrijventerrein Noordersluis. In één van de bedrijfspanden aan de Zuiveringweg werden meerdere kilo’s verschillende soorten harddrugs aangetroffen. Ook vond de politie diverse middelen voor de productie van synthetische drugs.

Aangetroffen drugs uitgestald op een tafel

Verder onderzoek

Alle aangetroffen verdovende middelen en spullen zijn door de politie in beslag genomen. De politie doet verder onderzoek en sluit aanhoudingen van verdachten in de toekomst niet uit.

Ondermijning in de samenleving tegengaan

Samen met de gemeente voert de politie controles uit om ondermijning in de samenleving tegen te gaan. Maar de strijd tegen drugshandel en ondermijning kan de overheid en de politie niet alleen. We hebben uw ogen en oren nodig. Ziet u bijvoorbeeld één van deze signalen?

  • Veel en vaak auto’s of busjes die spullen leveren of ophalen.
  • Beveiliging om het pand door camera’s of personen op de uitkijk.
  • Verdacht gedrag van bezoekers: aanloop op vreemde tijden zoals ’s avonds en ’s nachts, erg op zichzelf zijn.

Meld deze dan bij politie of uw wijkagent. Dit kan door te bellen naar 0900-8844. Ook kunt u anoniem melden via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000 of via de website www.meldmisdaadanoniem.nl/melden. Een onderbuikgevoel is vaak terecht, meld dus ook bij twijfel.