LELYSTAD - Zondag 1 december werden Sinterklaas en zijn Pieten feestelijk onthaald in Cafetaria Netwerk in de Tjalk. Een initiatief van Cafetaria Netwerk voor kinderen van ouders die het financieel niet zo breed hebben. Lisley Drubbel, bedenker en medeorganisator van het feest, blikt trots terug op het feest: ‘Vorig jaar, toen wij dit feest voor het eerst organiseerden, hebben we 22 kinderen en hun ouders blij kunnen maken. Dit jaar waren er maar liefst 46 kinderen die samen met wethouder Nelly den Os Sinterklaas en zijn Pieten ontvingen.’

Ondersteund

De Ideeënmakelaar en Mensen Maken de Buurt hebben dit initiatief van harte ondersteund met het financieren van onder andere een tent en een springkussen en het verwijzen naar de benodigde vergunningen. Daarnaast heeft een groot aantal sponsoren een bijdrage geleverd in de vorm van onder andere cadeautjes.

Mensen Maken de Buurt
Met de campagne Mensen Maken de Buurt ondersteunt gemeente Lelystad initiatieven van, voor en door de buurt. Alle ideeën die zorgen voor een fijne buurt én waar bewoners zelf een bijdrage aan leveren, zijn welkom. Ideeën kunnen gemaild worden naar mensenmakendebuurt@lelystad.nl of telefonisch gemeld bij de ideeënmakelaar of bewonersconsulent. Dit kan via telefoonnummer 14-0320. Ook kan het idee ingediend worden op de website www.mensenmakendebuurt.nl.

Op de website is ook meer informatie te vinden over de campagne en over lopende projecten in de stad.