LELYSTAD - Niet iedereen heeft voldoende inkomen om een zorgverzekering met een ruime dekking te kunnen betalen. Daarom biedt de gemeente Lelystad samen met zorgverzekeraar VGZ een collectieve zorgverzekering aan. Deze is speciaal voor inwoners met een inkomen lager dan 130% van de netto bijstandsnorm en hoge zorgkosten. VGZ geeft een korting op deze verzekering en de gemeente betaalt een deel van de premie.

De gemeente Lelystad biedt de mogelijkheid om deel te nemen aan de collectieve zorgverzekering van VGZ. Deze gaat per 1 januari 2024 in en biedt ruime vergoedingen. De gemeente betaalt namelijk een deel van de premie waardoor inwoners geld op de zorgverzekering kunnen besparen.

Wethouder Annemieke Messelink: "Iedereen in Lelystad verdient goede zorg, ook inwoners die het niet zo breed hebben. Daarom dragen we als gemeente graag bij aan hun maandelijkse zorgkosten. Met deze zorgverzekering zijn onze inwoners goed en voordelig verzekerd en wordt de kans op onverwachte zorgkosten verkleind."

Kijk op gezondverzekerd.nl

Alleen inwoners met een inkomen lager dan 130% van de netto bijstandsnorm komen in aanmerking voor deze speciale zorgverzekering. Zij kunnen op www.gezondverzekerd.nl

kijken welke verzekering voor hen het meest passend is en zien wat de hoogte van 130% van de bijstandsnorm is. Overstappen naar een andere zorgverzekeraar kan tot 1 januari 2024.