LELYSTAD - Leerlingen van De Brink, De Albatros en 3sprong deden afgelopen week mee aan de jaarlijkse fietsverlichtingsactie van de Lelystadse afdeling Veilig Verkeer Nederland. Zij lieten hun fiets controleren op goede verlichting.


Eerder donker

Wethouder Piet van Dijk: “De wintertijd is weer net begonnen. Het is dus weer eerder donker en we moeten onze fietsverlichting dus vaker gebruiken. Het is belangrijk om regelmatig te controleren of deze ook echt werkt. Deze actie maakt ons daarvan weer even bewust. Op deze manier zorgen we dus dat kinderen goed zichtbaar zijn op de fiets en zich veilig in het verkeer kunnen begeven.”

Compliment

De leerlingen van groep 6-7-8 van deze scholen kregen een controle van hun fiets op verlichting en reflectie. Voor de eerste honderd van wie de verlichting in orde is, was een complimentje in de vorm van een VVN-potlood beschikbaar als variant op de 10 met een griffel, nu dus een potlood. Om ook verlichting te hebben als je eigen lampjes het niet meer doen, kregen alle leerlingen een setje (nood-)verlichting, die eenvoudig op de fiets kan worden bevestigd.

Ieder jaar gratis fietscontrole voor scholen

De afdeling Lelystad van Veilig Verkeer Nederland (VNN) organiseert ieder jaar een actie voor goede fietsverlichting voor leerlingen van de basisscholen. Basisscholen in Lelystad hebben de mogelijkheid om zich aan te melden bij Veilig Verkeer afdeling Lelystad om een fietscontrole gecombineerd met fietsverlichtingsactie aan te vragen. Dit jaar hebben de scholen De Brink, De Albatros en 3sprong zich aangemeld.

Partners

Aan de fietsverlichtingsactie is meegewerkt door de vrijwilligers van Veilig Verkeer, Nederland afdeling Lelystad. De fietsverlichtingsactie is mede mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van de Provincie Flevoland en gemeente Lelystad.