LELYSTAD - Afgelopen zaterdag 26 september was de landelijke burendag. De dag waarop je gezellig samenkomt met je buren en iets onderneemt. Als je met elkaar in contact bent, wordt een buurt een fijnere omgeving om te wonen en te leven. Wethouder Luc Baaten ging op bezoek bij twee straten die met elkaar burendag vierden.

“Mensen Maken de Buurt ondersteunt de burendag van harte. Als je elkaar niet ontmoet en niet weet wie er naast je woont, voelt de buurt toch anders. Ze zeggen niet voor niets een goede buur is beter dan een verre vriend. Zonder de deur bij elkaar plat te hoeven lopen natuurlijk”, aldus wethouder Luc Baaten.

Damrif

In de Damrif hebben de bewoners de handen ineen geslagen om de buurt op te fleuren met bloembakken, die ze zelf onderhouden. Ze kregen hiervoor hulp en een bijdrage uit Mensen Maken de Buurt.

Parkwijk

In Parkwijk zijn alle bewoners nog maar net komen wonen en kennen ze elkaar nog niet. Hun burendag draait om ontmoeting en elkaar leren kennen. De wijk is nog in aanbouw en daarom zijn ze uitgeweken naar hun buren aan de overkant, de participatietuin 4Fusion. In de participatietuin is ruimte om te koken met de producten uit hun tuin, de dieren te aaien, spelletjes te doen of workshops te houden. Ook zij kregen ondersteuning van Mensen Maken de buurt.
De wethouder was blij met de positieve boodschap van de buurtbewoners. Wethouder Luc Baaten: “De buurt zullen ze samen moeten maken. Als gemeente kunnen we zorgen dat de openbare ruimte zoveel mogelijk op orde is, maar de gezelligheid geven bewoners aan de buurt.”

Ook een idee?

Heb je ook een idee voor je buurt, stuur het dan naar mensenmakendebuurt@lelystad.nl of neemt contact op met de Ideeënmakelaar via www.mensenmakendebuurt.nl

.