LELYSTAD - Samen met Bedrijfskring Lelystad en Platform Veilig Ondernemen Midden-Nederland organiseert de gemeente Lelystad op 16 november 2023 het evenement Digitaal veilig ondernemen. Het evenement is gratis en bedoeld voor alle in Lelystad gevestigde ondernemers.

Groeiend probleem

Het thema van de avond is 'better safe than sorry'. Cybercriminaliteit is een groeiend probleem en het is belangrijk als ondernemer op de hoogte te blijven van de mogelijkheden om je bedrijf tegen deze vorm van criminaliteit te beschermen.

Tijdens het evenement hoort men hoe criminelen bedrijfsgevoelige informatie van je stelen en hoe men dat kan voorkomen. De avond wordt afgesloten met een netwerkmarkt en -borrel waarbij men kennis kan maken met lokale organisaties met expertise in digitale veiligheid, zoals informatiebeveiliging, software- en IT-diensten en cybersecurity.

Is jouw bedrijf expert in digitale veiligheid?

Ondernemers kunnen zich ook opgeven voor een stand op de netwerkmarkt. Een uitstekende kans om het bedrijf te presenteren aan een geïnteresseerd publiek en de expertise op het gebied van digitale veiligheid met andere ondernemers te delen.

Vrijwilligers gevraagd

Voor dit evenement is de gemeente op zoek naar ondernemers die willen deelnemen aan een OSINT-onderzoek. Tijdens dit onderzoek gaan ethisch hackers voorafgaand aan het evenement in open bronnen op zoek naar informatie over de ondernemer en zijn bedrijf.

Het resultaat zal, uiteraard met toestemming van de ondernemer, worden gepresenteerd tijdens het evenement. Op die manier wil de gemeente laten zien waarom het belangrijk is om alert te zijn op wat men deelt op het internet en wat de gevaren hiervan zijn.

Aanmelden kan via e-mail sandrakamp@bedrijfskring.nl.

Inschrijven

Deelname aan het evenement is gratis en inschrijven kan tot 25 oktober 2023 via de website van Bedrijfskring Lelystad.