LELYSTAD - Op 30 juli reikte raadslid Jelle Hijmissen de eerste Zomertas uit.

Betrokken gemeenteraad

In deze bijzondere tijd is de gemeenteraad er helaas minder vaak op uit geweest in de stad. De betrokkenheid in de stad is er niet minder om. De gemeenteraad heeft inwoners van Lelystad opgeroepen om andere inwoners aan te melden die een hart onder de riem kunnen gebruiken. Bijvoorbeeld omdat ze het zwaar te verduren hebben gehad met de Coronamaatregelen of omdat ze zich extra hebben ingezet binnen de stad. Deze inwoners ontvangen van de gemeenteraad een Zomertas. Een goed gevulde tas met zomerse producten van lokale ondernemers.

Eerste tas
Op 30 juli is de eerste tas uitgereikt door raadslid Jelle Hijmissen aan Manon Geerlings. Manon is aangemeld door Francisca Valenbreder, omdat zij zich inzet voor resto 'Van Harte'. Resto 'Van Harte' is een buurtrestaurant in MFA Zuiderzeewijk. Manon is daar vrijwilliger en verzorgt maaltijden voor buurtbewoners. Een super initiatief dat verbinding in de buurt stimuleert.

In de komende tijd worden alle tassen uitgereikt aan inwoners van Lelystad en bij medewerkers van stichting Philadelphia (een woonzorggroep).

Lokale ondernemers
De gemeenteraad heeft er bewust voor gekozen om de producten aan te schaffen bij lokale ondernemers. Deze ondernemers hebben zelf ook nog iets toegevoegd aan de tas. Dat waarderen we natuurlijk enorm! Daarom ook zij hierbij in het zonnetje. Dank aan Konditorei Noor, Jamin en The Readshop Lelystad (Kroonpassage).Deel deze pagina op Twitter