LELYSTAD - Maandag 19 december 2022 kreeg mevrouw Veltkamp uit handen van Dennis Grimbergen, wethouder Wonen, de sleutel van haar levensloopbestendige woning van Eureka Huis. In dezelfde week volgt ook de oplevering van de overige 23 bungalows van het project Eurekabuurt. De drie appartementencomplexen worden in drie fasen vanaf het tweede kwartaal 2023 opgeleverd.

Unieke wijk

Met de Eurekabuurt, centraal in de stad, is Lelystad weer een unieke wijk rijker. ‘Eurekabuurt is een prachtig project voor senioren die graag in een hofje willen wonen’, aldus de wethouder. Daarnaast streeft Lelystad naar een mix van woningen. Met een mix creëer je namelijk een omgeving waarin mensen naar elkaar omkijken, elkaar uit de brand kunnen helpen en voor elkaar kunnen zorgen. Dat heeft grote meerwaarde.’

Mix van woningen

Het project bestaat uit een mix van in totaal 66 levensloopbestendige woningen; 24 laagbouw kwadrantbungalows en 42 hoogbouw appartementen. Bij de bungalows gaat het om 6 blokken van 4 geschakelde woningen. De appartementen zijn verdeeld over 3 gebouwen van 5 verdiepingen (4 woonlagen) met elk 14 woningen, waarvan 2 penthouses.

Buurtschap met moestuin en ontmoetingsplekken

De woningen vormen samen een buurtschap in een groene setting, met gemeenschappelijke zaken zoals een moestuin, een jeu-de-boulesbaan, met bankjes en ingerichte ontmoetingsplekken.
De bouw van deze woningen draagt bij aan de doorstroming op de Lelystadse woningmarkt. In de verkoop richt de ontwikkelaar zich op de groep ouderen in bestaande woonwijken die nu nog in een voor hen te grote, niet levensloopbestendige woning wonen.