LELYSTAD - Dinsdag 18 februari 2020 werden de eerste sociale huurwoningen in De Veste feestelijk opgeleverd. Mevrouw Nijland ontving symbolisch de eerste sleutel uit handen van Ronald Gouwerok (manager Vastgoed van Centrada) en Antje de Groot-Schuttert (directeur bij Trebbe).


Nieuwe buurt

Kop De Veste is een nieuwe buurt ten noorden van wijk De Veste, tussen de Stationsdreef, Houtribdreef en Zuigerplasdreef. Realisering van dit woningbouwplan past bij de wens van de gemeente om in Lelystad meer huurwoningen te bouwen, om zo in de behoefte van verschillende categorieën woningzoekenden te voorzien. Het plan omvat 30 sociale huurwoningen in opdracht van woningcorporatie Centrada en 55 woningen bestemd voor beleggershuur. De woningen hebben drie slaapkamers, een zolder en een tuin van minimaal 70 m2. Alle woningen zijn energiezuinig en ‘all-electric’ uitgevoerd. De beleggershuurwoningen beschikken over een parkeerplaats op eigen terrein.

Verhuur van woningen
Centrada heeft alle 30 sociale huurwoningen inmiddels verhuurd. Voor meer informatie over de beleggershuurwoningen kunnen belangstellenden zich melden bij Van der Linden Makelaars in Lelystad, mail naar verhuur@vanderlinden.nl of tel. 088 533 00 00.