LELYSTAD - In het Olmenpark in Warande gaat een hondenveld komen. Via 'Mensen maken de Buurt' hebben initiatiefnemers het idee tijdens de motiemarkt in Lelystad ingediend. De gemeenteraad heeft het initiatief goedgekeurd. De gemeente heeft daarna gezocht naar de juiste locatie en heeft bepaald dat de locatie op de hoek van Liesgras en Zwenkgras in Warande wordt.

Werkzaamheden, daarna plezier
Eind maart zullen de werkzaamheden starten en als alles binnen de planning blijft, zal het hondenveld eind mei 2024 klaar zijn voor het gebruik door de honden. Volgens de gemeente zal het hondenveld ongeveer 80 m2 speelplezier geven.

Daarnaast zal het hondenveld uitdagend worden ingericht voor de honden. Zo zal er een grasveldje komen en een rioolbuis op een zandbed. Tevens komt er een stuk zand om te kunnen graven en paaltjes om te slalommen.

Het veld wordt afgesloten met een hekwerk en een deur. Tevens wil de gemeente dat iedereen plezier heeft van het hondenveld. Daarom komt er een bankje en een adoptiebak voor afval. Om het veldje toch wat uit het zicht te halen voor omwonenden, komen er struiken om het veldje.