LELYSTAD - Het Deense kledingbedrijf Bestseller gaat zich vestigen in Lelystad op Flevokust Haven. Gemeente Lelystad en Bestseller hebben daarvoor een overeenkomst getekend. Het gaat om 28 hectare. Een groot deel van het transport van het kledingbedrijf gaat straks via de containerterminal van Flevokust Haven.

Bestseller is een Deens kledingbedrijf met meer dan 20 fashionmerken zoals onder andere Jack & Jones, Vila, Pieces, Mamalicious en Vera Moda. Het heeft meer dan 450 winkels in Europa, waaronder Nederland.

Logistieke hotspot
Wethouder Adam Elzakalai: “We zijn blij met de komst van Bestseller naar Lelystad. Het is een prachtig logistiek bedrijf dat wij op Flevokust Haven de ruimte en combinatie met de haven kunnen bieden die zij zoeken. De komst van Bestseller staat niet op zich zelf. Er is veel belangstelling van bedrijven voor vestiging op Flevokust Haven; een van de logistieke hotspots in Nederland. De komst van Bestseller is goed voor de economie van Lelystad en levert naar verwachting 250 tot 500 banen op voor de stad: van logistiek medewerkers tot technisch specialisten, management- en ondersteuningsfuncties.”

Verbinding met onderwijs
Thomas Børglum Jensen CFO van Bestseller: ”Wij zijn enthousiast over onze komst naar Lelystad. De locatie is ideaal qua ruimte, centrale ligging en gebruik van de haven. Deze vestiging wordt ons vlaggeschip in Nederland. Maatschappelijke betrokkenheid en sustainability staat bij ons hoog in het vaandel en wij vinden het belangrijk om te investeren in een duurzaam, klimaat neutraal bedrijf. Wij zoeken graag de verbinding met partners in Lelystad zoals het onderwijs.

Bouw start begin 2023
Bestseller verwacht begin 2023 te starten met de bouw en wil het logistiek centrum uiterlijk eind 2025 / begin 2026 in gebruik nemen. De volgende partijen hebben bijgedragen aan het resultaat: regionale ontwikkelingsmaatschappij Horizon Flevoland, de NFIA (Netherlands Foreign Investment Agency) en de provincie Flevoland.