LELYSTAD - Het aftellen is begonnen! 7 juli 2021 is de bouw van de nieuwe bioscoop in Lelystad officieel gestart. Voor dit moment werd een klok onthuld die de dagen en uren gaat aftellen naar de opening van de bioscoop. Eind juli gaat de eerste paal de grond in. Kok Experience uit Harderwijk exploiteert de bioscoop en opent naar verwachting juli volgend jaar de deuren.


Prachtige aanwinst

Wethouder Adam Elzakalai: “Ik ben er trots op dat na jaren van planning de bioscoop nu echt gerealiseerd gaat worden. Een wens van vele Lelystedelingen gaat hiermee in vervulling. Het is een prachtige aanwinst midden in het Theaterkwartier. Met de ontwikkeling van het Theaterkwartier verandert het Agorahof straks in een gezellig uitgaansplein met restaurants en terrassen, theater en een bioscoop met zes zalen, speelparadijs, lasergame arena en escaperooms. Ik kijk er naar uit om volgend jaar de eerste film in de bioscoop te kunnen zien. Het aftellen is begonnen”

Succesvol leisure concept

Kok Experience heeft bewezen een succesvol leisure concept te hebben. Het bedrijf exploiteert al enige jaren de bioscoop Kok CinemaxX in Harderwijk. Johan Kok: “De nieuwe bioscoop in het Stadshart wordt een prachtig gebouw. Wij zijn erg blij met het ontwerp van de architect Mecanoo. De bioscoop krijgt 6 zalen met in totaal 800 stoelen. Dat betekent dat onze gasten zeer comfortabel kunnen zitten met veel beenruimte. Comfort en beleving staan bij ons dan ook centraal bij het bioscoopbezoek. Er komt een restaurant en een theatercafé bij de bioscoop. Ook wordt de bioscoop geheel rolstoeltoegankelijk met gereserveerde plaatsen vooraan in elke bioscoopzaal. Wij zien er enorm naar uit om in Lelystad aan de slag te gaan en mooie films te draaien voor het Lelystadse publiek.” Het bedrijf heeft voor het Lelystadse publiek een introductiefilmpje gemaakt om zich zelf voor te stellen.

Ontwikkeling Theaterkwartier

Naast de start van de bioscoop wordt door Four-D gestart met de realisatie van 60 woningen en horeca op de Agorahof. De gemeente gaat de Agorahof voorzien van een nieuwe groene inrichting. Hiermee start de eerste fase van start van het theaterkwartier. In een later stadium worden de overige 180 woningen gerealiseerd en een enkele horeca voorziening. Rondom het bestaande Agora Theater ontstaat zo een plek met pleintjes en straten waar ruimte is voor woningen en gezellige terrasjes en andere voorzieningen. Vanaf het dakterras van het bioscoopgebouw kijkt de bezoeker straks uit over de Agorahof.