LELYSTAD - Dinsdag 31 augustus is Lelystad het decor van de tijdrit van de Benelux Tour. Dat is een wielertour van de UCI World Tour. Op een parcours van 11 kilometer gaan 168 wielrenners van 23 internationale wielerploegen de strijd met elkaar aan. Voorgaande jaren droeg deze wedstrijd de naam Binckbank Tour.

Het parcours
Op de website van de Benelux Tour kunt u de kaart bekijken van het parcours. De wielrenners starten bij Batavia Stad en rijden dan richting Parkhaven over de IJsselmeerdijk richting Flevo Marina. Daar gaan de wielrenners de N307 Houtribweg op. Zij vervolgen hun weg over de Zuigerplasdreef tot aan de Houtribdreef. Op de Houtribdreef richting Bataviastad is de finish.

Internationaal rennersveld
De Benelux Tour is de enige meerdaagse wielerwedstrijd in Nederland waarbij een gerenommeerd internationaal rennersveld aan de start staat. Een must voor iedereen die van fietsen houdt. De wedstrijd is live te zien op televisiezenders zoals NOS, Eurosport, SKY en Sporza. Er kijken dan miljoenen wielerliefhebbers. Zo kunnen we Lelystad van haar mooiste kant laten zien. Het belooft een mooie dag te worden, met veel drukte en gezelligheid.

Wegen tussen 09.00 en 16.00 uur afgesloten
Het parcours gaat over de openbare weg in en rond Lelystad. Daarvoor moeten we deze wegen afsluiten tussen 09.00 uur en 16.00 uur. Hekken zetten we al eerder klaar. Hulpdiensten kunnen altijd de afgesloten wegen oversteken en de wijken bereiken. Omleidingen zijn op locatie aangegeven met gele borden.

IJsselmeerdijk
Voor bewoners en bezoekers van Houtribhaven, Parkhaven en Houtribhoogte is er een tijdelijke parkeerplek aan Lommerrijk. Staat uw auto nog voor de deur en moet u de wijk uit? Dan kunt u tussen 09.00 uur en 16.00 uur gebruik maken van bewonersbegeleiding. Zij begeleiden u van en naar de openbare weg. Het telefoonnummer dat u kunt bellen staat in de brief die u van ons heeft gehad. Heeft u deze brief niet gehad? Dan kunt u contact opnemen met Citymarketing Lelystad. Dit kan via telefoonnummer 0320-262404.

N307 Houtribweg
De N307 is afgesloten vanaf de rotonde bij de Parlaan. Bewoners van Golfresort kunnen via deze rotonde de wijk in en uit. Dit kan alleen in en vanuit de richting Batavia Stad. Bezoekers Flevomarina kunnen tussen 09.00 uur en 16.00 uur gebruik maken van bewonersbegeleiding. Zij begeleiden u van en naar de openbare weg. Het telefoonnummer dat u kunt bellen staat in de brief die u van ons heeft gehad. Heeft u deze brief niet gehad? Dan kunt u contact opnemen met Citymarketing Lelystad. Dit kan via telefoonnummer 0320-262404.

Zuigerplasdreef
De Zuigerplasdreef is tussen Binnenhavenweg en Houtribdreef in één richting dicht. Vanaf Binnenhavenweg richting de N307 is de Zuigerplasdreef in beide richtingen dicht. Mensen met de bestemming Kofschip kunnen via een tijdelijke route over het fietspad richting Karveel en andersom het Kofschip bereiken. Via Karveel 45 kunnen zij de wijk uit. Via de ingang Boeier de wijk in en uit. De omleiding is aangegeven met borden. Bewoners van Bronsweg en Jupiterweg kunnen via de Beginweg en de Binnenhavenweg het gebied verlaten. Bewoners van de Zuiderzeewijk kunnen via de IJssellaan hun weg over de Zuigerplasdreef alleen in de richting van de Binnenhavenweg vervolgen. Via de Zuiderzeelaan kunnen zij zoals gewend zijn de wijk in en uit.

Houtribdreef
De Houtribdreef is in de richting van Stationsdreef – Westerdreef afgesloten tot de ingang Karveel 45. Bewoners van Boeier en Karveel kunnen via Karveel 45 de wijk uit. Bij de ingang Boeier de wijk in en uit. Bewoners van Punter, Kogge en Kempenaar kunnen vanuit de richting van de Westerdreef de wijk bereiken. Vanuit de richting Stationsdreef is de Houtribdreef afgesloten.

Omwonenden zijn geïnformeerd met een brief
Op de website www.citymarketinglelystad.nl/bbt kunt u alle informatie vinden over de wielertour. Ook staan daar de brieven die omwonenden van het parcours hebben gekregen. Woont u in de buurt van het parcours maar heeft u geen brief gehad? Laat het ons dan weten. Door technische problemen bij het selecteren van adressen is een aantal adressen niet geselecteerd voor de zending. Onze excuses voor het eventuele ongemak.

Kijken tijdens de wedstrijd
Wilt u tijdens de wedstrijd kijken of aanmoedingen? Dat kan bijna overal langs het parcours of vanaf een van de fietsbruggen die over het parcours liggen. We vragen u wel de geldende coronamaatregelen in acht te nemen. Lopend of met de fiets kunt u het best op een geschikte plek komen. Heeft u de auto wel nodig? Dan kunt u bij Batavia Stad parkeren.