LELYSTAD - Vanaf donderdag 4 augustus 2022 starten de werkzaamheden om Agorahof op te knappen. Aannemer De Wilde Grond-, Weg-, en Waterbouw uit Lelystad voert de werkzaamheden uit. De verbouwing van Agorahof betekent dat de zaterdagmarkt is verhuisd naar Stationsbalkon Noord. Dit is het terrein naast het treinspoor en tegenover de winkels BCC en Scapino. Eind november 2022 zijn de werkzaamheden aan Agorahof klaar. De zaterdagmarkt verhuist dan ook weer terug. Agorahof is daarna een gezelliger plein met nieuwe bestrating, bomen en meer groen.

Winkels, horeca en appartementen blijven bereikbaar

Waar nodig legt de aannemer matten (loopschotten) neer, zodat winkels en horeca bereikbaar blijven. De entrees van de appartementen aan Agorahof bevinden zich buiten de werkvakken van de aannemer. Bewoners van de appartementen aan Agorahof kunnen dus altijd hun woning bereiken.

Omleidingsroute Agorahof

Tijdens de werkzaamheden maken voetgangers, (brom)fietsers, auto’s en bevoorradingsverkeer gebruik van een omleidingsroute. De omleiding wordt met gele borden aangegeven. De omleidingsroute loopt langs de zijkanten van het plein zelf:

  • Vanaf Agoraweg langs de winkels en horeca (zoals Steak van de Keizer/The Wizard/Pizza Deal/Parapara) naar de zuidwestelijke kant van Agorahof/De Promesse.
  • Vanaf de zuidwestelijke kant van Agorahof/De Promesse gaat de omleidingsroute langs de winkels en horeca (zoals Tropisch Centrum Oompie) naar de Agorabaan (richting Applaus, Kok Experience/bioscoop).
  • Voor voetgangers en mindervaliden maakt de aannemer met dranghekken een doorgang langs de werkzaamheden, zodat zij de werkzaamheden gescheiden van de (brom)fietsers kunnen passeren.
  • Bekijk de omleidingsroute op de kaart.

Een gezelliger Agorahof

Agorahof wordt straks een gezelliger plein, met nieuwe bestrating, bomen en meer groen. We hopen daarmee dat het plek wordt waar jong en oud graag samenkomen. Het ontwerp voor het nieuwe Agorahof is gemaakt door ontwerpbureau West 8, gespecialiseerd in stedenbouw en landschapsarchitectuur. Het ontwerp is gebaseerd op de uitgangspunten kleinschalig en hoge kwaliteit. Als de werkzaamheden aan Agorahof zijn afgerond, dan is de volgende stap het bouwen van een horecapaviljoen op Agorahof, tegen het Agora theater aan. De start van de bouw van dit paviljoen is in het eerste kwartaal 2023, als alles volgens planning verloopt.