LELYSTAD - Op dinsdag 26 april 2022 vond de jaarlijkse lintjesregen plaats. Elf Lelystedelingen ontvingen uit handen van burgemeester Mieke Baltus een Koninklijke onderscheiding. Vijf vrouwen en zes mannen kregen een Koninklijke onderscheiding. De gedecoreerden zijn Lelystedelingen die zich jarenlang hebben ingezet voor hun club, hun vereniging, een instantie, een bestuur of voor mensen die hulp nodig hebben.

Een Koninklijke onderscheiding of lintje is een erkenning voor iemand die iets bijzonders heeft gedaan voor de samenleving. Bijvoorbeeld vrijwilligerswerk of een uitzonderlijke prestatie in sport of wetenschap. Iedereen kan iemand voordragen voor een lintje. Lintjes worden uitgereikt bij een bijzondere gelegenheid of op de daarvoor aangewezen landelijke dag, ook wel de dag van de 'lintjesregen' genoemd.

Gedecoreerden

Burgemeester Mieke Baltus speldde namens Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander bij de volgende Lelystedelingen een decoratie op:

  • de heer A.H. Kolder, de heer G.J. van der Velden, mevrouw G.J. van der Velden-Bakker, de heer F.J. Appelman, mevrouw M.G.E. Appelman-Kreuzen, mevrouw K. van Olst-Walinga, mevrouw C. Wels-Anceaux en de heer H.P. Kloot. Zij werden benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau;
  • mevrouw I.S. Letsch en de heer C.W.J. van Bemmel. Zij werden benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau;
  • de heer J. Leentvaar werd benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau.

Achtergrondinformatie over de gedecoreerden vindt u hier