LELYSTAD - Het Energieloket Flevoland is van start gegaan met de bewustwordingscampagne ‘Ontdek je lek’. Naast huurders en woningeigenaren, worden ook VIP’s uitgedaagd het energielek in hun woning op te sporen en deze ervaring te delen. Wethouder Elly van Wageningen ontving als VIP de eerste energiemonitor in Lelystad, dat real time het energiegebruik meet. “De gemeente Lelystad wil met deze campagne meer energie en lekken ontdekken bij de bewoners. Ik ben erg nieuwsgierig!”

Het Energieloket Flevoland (onderdeel van Natuur en Milieu Federatie Flevoland (NMFF)) wil mensen bewust maken van hun eigen energieverbruik, want naast isolatiemaatregelen in huis kunnen zij zelf ook veel doen aan energiebesparing. Vera Dam, directeur NMFF: “Het is belangrijk dat we elkaar inspireren en wat we ontdekken met elkaar delen. De energiemonitor heeft een mooi uitleesscherm dat precies vertelt hoe de wereld in jouw huis in elkaar zit en waar je energie en dus geld weglekt. Na 2 weken gaat een ander weer met de monitor op pad.”

Over de campagne
Via de bewustwordingscampagne “Ontdek je lek” worden huurders én andere geïnteresseerde Lelystedelingen twee weken uitgedaagd de meest voorkomende energieslurpers in het huishouden op te sporen. Hierin geeft de energiemonitor ze inzicht, op te halen bij de Duurzaamheidswinkel (Stadhuisplein 51, voormalig postkantoor). Het energiedisplay wordt aangesloten op de slimme meter en geeft real time inzicht in het energieverbruik. De opdrachtkaart die erbij zit, helpt mensen wat ze kunnen onderzoeken.

Waar zit jouw lek? Kom naar de Duurzaamheidswinkel en haal jouw energiemonitor op om dit twee weken te ontdekken. De winkel is dinsdag tot vrijdag van 10.00 tot 16.30 uur geopend. Ook elke laatste zaterdag van de maand van 10.00 tot 15.00 uur opent de winkel zijn deuren.