Een scheiding is een ingrijpende gebeurtenis, zowel emotioneel als praktisch. Er moet veel geregeld worden, en dat kan een stuk eenvoudiger én prettiger verlopen met de hulp van een mediator. In Lelystad zijn er diverse ervaren mediators die jou en je ex-partner kunnen begeleiden bij het maken van afspraken over onder andere:


  • Alimentatie: Wie betaalt wat aan wie?

  • Verdeling van de woning en inboedel: Hoe wordt de woning verdeeld of verkocht? Wat neem je allebei mee?

  • Ouderschapsplan: Hoe regelen we de zorg voor de kinderen?

  • Pensioenverdeling: Hoe wordt het pensioen verdeeld?


Een mediator is een neutrale begeleider die geen partij kiest. De mediator helpt jullie om op een constructieve manier te communiceren en tot afspraken te komen waar jullie beiden tevreden mee zijn. Zo besparen jullie tijd, geld en voorkom je onnodig conflict. Hulp nodig bij het scheiden, neem direct contact op.

Hulp bij scheiden in Lelystad

Ben je op zoek naar een mediator in Lelystad? Op de website van de scheidingsmediators vind je een overzicht van gekwalificeerde mediators in jouw regio. Zij kunnen hulp bieden bij het scheidingsproces en dit in goede banen leiden zodat het prettig is voor beide.

De voordelen van mediation bij scheiding

Er zijn veel voordelen aan mediation bij scheiding:


  • Een snellere en goedkopere scheiding: Doordat jullie zelf afspraken maken, hoeven jullie niet naar de rechter. Dit scheelt tijd en geld.

  • Betere afspraken: Jullie kennen elkaar het beste en weten dus wat voor jullie beiden belangrijk is. Daardoor komen jullie tot afspraken waar jullie beiden tevreden mee zijn.

  • Minder conflicten: De mediator helpt jullie om op een constructieve manier te communiceren en conflicten te voorkomen.

  • Een betere toekomst: Door samen tot afspraken te komen, is de kans groter dat jullie in de toekomst een goed contact met elkaar kunnen behouden.

Is mediation geschikt voor mij?

Mediation is niet voor iedereen geschikt. Is er sprake van veel spanningen of geweld, dan is het wellicht beter om eerst een andere vorm van begeleiding te zoeken. Ook als jullie er samen echt niet uitkomen, kan de mediator jullie doorverwijzen naar een advocaat.

Twijfel je of mediation iets voor jou is? Neem dan gerust contact op met een van onze mediators voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.