Veiligheid op de werkvloer is van cruciaal belang, vooral in risicovolle sectoren. In Lelystad groeit het bewustzijn over veilig werken en veel werknemers streven ernaar om hun veiligheidskennis te vergroten. Een essentieel middel om dit te bereiken is het behalen van een VCA-diploma. VCA staat voor Veiligheid, Gezondheid en Milieu en is een persoonscertificering voor werknemers in risicovolle sectoren zoals de bouw, industrie en petrochemie. Met VCA toon je aan dat je bekend bent met belangrijke veiligheidsregels en -procedures en dat je je bewust bent van de risico's op de werkvloer.


Er zijn twee soorten VCA-diploma's die je kunt behalen: Basis VCA en VOL-VCA. Basis VCA is bestemd voor operationeel medewerkers, bijvoorbeeld bouwvakkers, magazijnmedewerkers en monteurs. VOL-VCA, wat staat voor Veiligheid voor Operationeel Leidinggevenden, is bedoeld voor leidinggevenden en zelfstandig ondernemers die verantwoordelijkheid dragen voor anderen, zoals projectleiders en werkvoorbereiders.

Bij VCANederland begrijpen ze het belang van veilig werken en bieden ze klassikale trainingen aan voor zowel Basis VCA als VOL-VCA in Lelystad. Deze trainingen zijn ontworpen om alle relevante veiligheidsaspecten te behandelen en je optimaal voor te bereiden op het examen. De ervaren trainers van VCANederland zorgen voor een interactieve leerervaring, waardoor je de stof beter kunt begrijpen en onthouden.

Het volgen van de VCA-cursus in Lelystad biedt vele voordelen. Je hoeft niet ver te reizen, omdat de trainingslocatie goed bereikbaar is. Daarnaast zorgt de klassikale setting voor een optimale leeromgeving en kun je samen met andere cursisten ervaringen uitwisselen en van elkaar leren. Door deel te nemen aan de training vergroot je niet alleen je veiligheidskennis, maar ook je kansen op de arbeidsmarkt.

Als je het VCA-examen succesvol afrondt, ontvang je een erkend diploma dat tien jaar geldig is. Dit diploma laat zien dat je serieus omgaat met veiligheid en voldoet aan de geldende VGM-regels. Werkgevers hebben grote waardering voor werknemers met een VCA-diploma, omdat het aantoont dat zij veiligheid hoog in het vaandel hebben staan.

Wil jij ook je veiligheidskennis vergroten en je carrièremogelijkheden verbeteren? Meld je dan vandaag nog aan voor de klassikale VCA-training in Lelystad. Zet een stap in de goede richting naar veiliger werken en zorg voor een veilige werkomgeving voor jezelf en je collega's.