ALMERE - ROC-leerlingen laten zich inspireren om te koken als een pionier. Tijdens 3 masterclasses, onder begeleiding van Dutch Cuisine chef-kok Bas Cloo, experimenteren aspirant-koks van ROC Flevoland met de smaak van Flevoland. Ze nemen hiermee deel aan de Challenge: Eet als een pionier. Een wedstrijd die provincie Flevoland organiseert.


Voorbeeldfunctie

Chef-kok Bas Cloo neemt de leerlingen mee in de nieuwe trends, ontwikkelingen en de marktvraag. Hij leert ze anders na te denken over koken en gebruik te maken van de omgeving waarin ze koken. Tijdens deze masterclass is dat koken met de 9 polderhelden: soja, champignons, aardappel, lof, biet, appel, kip, walnoot en lam. Met 80 procent groen op het bord. Op deze wijze hoopt hij de aspirant-koks te inspireren, zodat zij een voorbeeldfunctie kunnen innemen.

Kom proeven

Tijdens de Flevolandse restaurantweken kunt u de gerechten van de aspirant-koks komen proeven. U bent van 23 september tot 13 oktober 2019 van harte welkom om in het restaurant van ROC Almere te komen eten. Ook kunt u andere heerlijke gerechten proeven bij de overige deelnemende restaurants. Daarmee levert u een bijdrage aan het verminderen van onze C02-uitstoot, het verbeteren van de bodemkwaliteit en biodiversiteit.

Stem en win

Nadat u tijdens de restaurantweken een of meerdere gerechten heeft geproefd, kunt u uw stem uitbrengen op uw favoriete gerecht. Daarmee maakt u ook kans op een dinerbon ter waarde van 100 euro bij het winnende restaurant. De (aspirant-)kok met de meeste stemmen, doet samen met 7 andere koks mee aan de finale cook-off op 16 oktober 2019. De winnende kok krijgt de kans om zijn of haar pionierisdis te laten proeven Floriade te laten proeven. Daarnaast ontvangt de winnaar een uitgebreid prijzenpakket en mag hij of zij een dag meelopen met masterchef Luc Kusters van Bolenius Restaurant op de Amsterdamse Zuidas. Met als afsluiting van de dag een diner en overnachting in Hotel QO in Amsterdam.

Proeftuin

Deze challenge is onderdeel van de proeftuin Growing green proteins. Een proeftuin die de economische kansen én uitdagingen van de eiwittransitie onderzoekt. Op de Floriade Expo 2022 presenteren we de pilots in ons Innovatiepaviljoen. De proeftuin is onderdeel van de Agro Innovatiemotor van Landbouw Meerdere Smaken.