Eigenlijk doen we het veel te weinig; op stap in eigen land. Wanneer we naar het buitenland op vakantie gaan, bezoeken we iedere kerk en elk musea. Maar zodra we weer in de eigen omgeving zijn dan stoppen we daar in de meeste gevallen snel mee. Eigenlijk heel zonde, want ook de omgeving dichter bij huis kent prachtige plekken. Ons land staat vol met prachtige gebouwen, historische dorpjes en indrukwekkende natuurgebieden. Daarom hier een aantal leuke suggesties om eens in eigen land op stap te gaan.


Het vervoer

Natuurlijk is de auto het meest voor de hand liggende vervoersmiddel om de omgeving te verkennen. Maar het is ook vrij standaard. Er zijn andere vervoersmiddelen die origineler zijn en ook meer het gevoel geven dat je er echt even voor je plezier op uit bent. Allereerst een stoer vervoersmiddel dat vooral voor de snelheidsduivels geschikt is, namelijk de motor. Wie kijkt naar de prijzen van motorrijles Almere en motorrijles Lelystad die zullen al snel concluderen dat je het om de prijs niet hoeft te laten. Daarnaast is het volgen van lessen ook leuk. Op een motor kun je perfect de omgeving verkennen en is een toertocht maken al een uitje op zich, zonder dat je per se vooraf de bestemming hoeft te bepalen. Dus echt zin om op avontuur te gaan? Kies dan voor de motor!

Pak de trein

Wie gaat er voor het plezier nog met de trein tegenwoordig? Het treinennetwerk is niet altijd even positief in het nieuws, maar wanneer je het niet dagelijks voor woon-werkverkeer hoeft te gebruiken is het een top vervoermiddel. De infrastructuur in ons land voor treinen is perfect en je hoeft ondertussen niet zelf te rijden. Hierdoor kun je perfect de omgeving bekijken en tevens ontmoet je soms ook nog de leukste mensen onderweg. De NS heeft vaak leuke aanbiedingen voor dagjes uit, waar een treinkaartje en een bezoek aan bijvoorbeeld een museum voordelig gecombineerd kunnen worden.

Kortom; plan iedere maand een dagje waarop je op avontuur gaat. Of dit nu een musea om de hoek is, een strandwandeling in de kop van Noord-Holland of lekker toeren op de motor. Dat maakt niet uit! Maar houd oog voor de omgeving en focus niet alleen op bestemmingen verder weg. Je zult zien dat je dan maar één conclusie aan het einde van de dag kunt trekken; je woont in een prachtig land!