LELYSTAD - Heb je net een scooter gekocht en wil je hier zo snel mogelijk mee de weg op gaan? Dan is het belangrijk dat je een goede verzekering voor je scooter afsluit. Zonder scooterverzekering voor jou, mag je namelijk niet gaan rondrijden, omdat je dan in overtreding bent. Gelukkig is het heel eenvoudig om een polis voor je scooter af te sluiten. Wij laten je graag zien wat de mogelijkheden zijn en hoe je je verzekering vandaag nog kunt afsluiten. Op die manier kun je vanavond nog je eerste ritje gaan maken op je nieuwe scooter.

Kijk goed naar de leeftijd van je scooter

Een scooter kopen is vaak een grote aanschaf. Vandaar dat het niet vreemd is dat je graag een voordelige scooterverzekering wilt afsluiten. Toch is het niet altijd verstandig om voor de goedkoopste polis te gaan. Het kan dan namelijk gebeuren dat wanneer je schade oploopt, deze niet door je verzekering uitgekeerd wordt. Op die manier heb je dus niet veel aan je verzekering. Wij raden je daarom aan om goed naar de leeftijd van je scooter te kijken en om daar een passende verzekering bij af te sluiten. Dit is ook hoe je verzekeraar de diverse polissen heeft vormgegeven. Een verzekeraar kijkt namelijk naar de dagwaarde van je scooter. Hoe ouder je scooter wordt, hoe lager de dagwaarde ervan zal worden. Op een gegeven moment bereik je dan het punt dat de kosten van schadeherstel hoger zijn dan de dagwaarde van je scooter. In dat geval is het beter om een andere scooter te kopen. Om precies dezelfde reden is het dus ook beter om een nieuwe scooter beter te verzekeren dan een scooter die al wat jaartjes meegaat.

Welke verzekering past het beste bij je voertuig?

Je verzekeraar heeft drie mogelijkheden gemaakt waarmee je je scooter kunt verzekeren. Je bent verplicht om een van deze opties te kiezen wanneer je bijvoorbeeld je elektrische scooter verzekeren wilt. De meest uitgebreide polis is de allrisk verzekering. Met deze polis ben je tegen alle mogelijke vormen van schade verzekerd, dus ook de schade die je zelf maakt. Is je scooter tussen de twee en vier jaar oud, dan is de WA+ verzekering een betere keus. Met dit pakket wordt jouw schade als gevolg van een door jou veroorzaakt ongeluk niet uitgekeerd, maar je kunt wel schade claimen die ontstaan is aan je helm, accessoires of scooter zelf als gevolg van brand, inbraak etc. Tot slot is er de WA-basisverzekering. Deze polis is geschikt voor scooters ouder dan vier jaar. Met deze polis voldoe je aan je wettelijke plicht om een verzekering af te sluiten.

Bekijk ook of je aanvullende verzekeringen wilt toevoegen aan je pakket

Wist je dat je naast het verplichte deel van je scooterverzekering, ook nog extra verzekeringen kunt kiezen? Deze kunnen je veel gemak opleveren. Denk bijvoorbeeld aan pechhulp. Met dit pakket kom je altijd thuis want houdt je scooter er mee op, dan kun je vervangend vervoer aangeboden krijgen. Sterker nog; ook je scooter kan bij een monteur afgeleverd worden, of naar je huis gebracht worden. Het enige wat je hoeft te doen, is het nummer van je verzekeraar in je telefoon opslaan, zodat je deze gelijk kunt bellen wanneer je pech hebt. Sluit je verzekering online af zodat je vanavond je zaakjes geregeld hebt.