LELYSTAD - Wanneer je veel afval hebt wat vervoerd moet worden naar de stort dan wil je dit graag op een eenvoudige manier kunnen doen. Het huren van een container is dan juist een hele goede optie. De container word op de plek gezet en opgehaald als hij weer vol is

Wanneer huur je nu een container om afval te vervoeren
Op het moment dat je de tuin aan het opknappen bent dan heb je vaak veel afval. Meer dan je eigenlijk ook maar voor mogelijk houdt. Nu kun je zelf met een aanhanger gaan rijden maar dan weet je dat je heel erg vaak heen en weer moet rijden om het afval te kunnen storten. Dit kost natuurlijk veel tijd die je eigenlijk wel kan gebruiken in het opknappen van de tuin. Daarom is een container huren Lelystad vaak wat betreft tijd een betere optie.

Een container kan ook gehuurd worden wanneer er een schuur, zolder of een huis opgeruimd gaat worden. Het is natuurlijk altijd voordelig dat je niet heel erg vaak naar de stort hoeft te rijden.

Wat huur je bij een container huur?
Als je de keuze genomen hebt om een container te huren dan heb je daar ook nog een keuze in wat betreft de grote. Je kunt kiezen uit de volgende groottes:
· 3m3
· 6m3
· 10m3
· 10m3 dicht

Buiten de grote van de container kan je ook nog er voor kiezen wat voor soort afval je in de container kwijt wilt. Hier kan je namelijk kiezen uit:
· Puin/tegels/stenen
· Snoeiafval/takken
· Hout
· Tuinhout/geïmpregneerd hout
· Bouw en sloopafval
· Grofvuil/huisraad
· Grond/zand
· Alles door elkaar
· Dakafval

De container mag gevuld worden tot twintig centimeter boven de rand. Ook mogen er geen uitstekende delen bij de container zijn. Asbest en klein chemisch afval mogen nooit in de container. Wanneer de container schade heeft door bijvoorbeeld brand zijn de onkosten voor de huurder.

Hoe gaat een container huren in zijn werking?
Een container huren kan je eenvoudig doen in een paar stappen. Je beslist eerst de grote van de container en dan geef je aan wat voor een afval er in de container komt. Je kunt dan eenvoudig de container bestellen en betalen. De container wordt de volgende dag voor één uur afgeleverd. Er wordt na de bestelling contact opgenomen om de levering af te spreken. Op zich hoeft er bij de levering van de container niemand aanwezig te zijn. Tenzij de container op een speciale plek moet komen dan is het wel handig. Wanneer de container vol is kan je deze laten ophalen of wisselen voor een lege container. Dit alles kan eenvoudig op de site geregeld worden.

Naheffing na het ophalen van de container
Wanneer er in de container ander afval zit dan waar de container voor gehuurd is dan kan er een naheffing komen. Zorg er voor dat er altijd het juiste afval erin zit wat er afgesproken is. Het wordt anders te duur.