ALMERE - Op een steenworp afstand van het gezellige centrum van Almere Haven vind je Reedewaard. In deze locatie van woonzorgorganisatie Saamborgh kunnen ouderen zelfstandig wonen met het veilige gevoel van 24 uur per dag zorg in de nabijheid.


Almere Haven is het oudste deel van Almere. Een gezellig stadscentrum met het karakter van een dorp met winkels en restaurants en volop natuur om de hoek. Op tweehonderd meter van de haven ligt Reedewaard, een woonzorgcentrum met 26 appartementen. Hier biedt zorgorganisatie Saamborgh ouderen de mogelijkheid om zelfstandig te wonen met het veilige gevoel 24 uur per dag professionele zorg in de nabijheid. Op de bovenste verdieping zijn er vijf ruime penthouses, ideaal voor echtparen die samen willen blijven wonen (ook wanneer de een meer zorg nodig heeft dan de ander).

Reedewaard, is voorzien van alle comfort als het gaat om wonen en zorg. Met een gezamenlijke keuken, een grote ontmoetingsruimte en groot terras zijn er meerdere plekken waar bewoners elkaar kunnen ontmoeten.

Wonen met zorg nieuwe stijl
Er is veel vraag naar deze nieuwe, persoonlijke manier van wonen en zorg ineen. Voor ouderen die zorg nodig hebben, betekent deze combinatie van kleinschalig wonen en liefdevolle aandacht een baken van rust in een vaak onrustige periode in hun leven. ‘Saamborgh werkt vanuit het principe van de Positieve Gezondheid’, zegt Nicole van Zaane, locatiemanager in Almere. ‘Dat betekent dat we kijken hoe onze bewoners – ondanks de aanwezigheid van ziekten en aandoeningen – een betekenis vol leven kunnen leiden. Mensen zijn niet hun aandoening. Toch wordt daar doorgaans wel op gefocust. Alle aandacht gaat uit naar klachten en gezondheidsproblemen en hoe we die kunnen oplossen. Wij kiezen voor een andere invalshoek. Bij Positieve Gezondheid ligt het accent niet op ziekte, maar op de mensen zelf. Op hun veerkracht. Op wat hun leven betekenisvol maakt. We kijken naar wat iemand nog wel kan en waar hij of zij blij van wordt.’

Eigen (t)huis
Hoe ouderen hun dagelijks leven bij Saamborgh inrichten, verschilt per persoon. Het zorgteam gaat uit van wat past bij de situatie van de bewoners en hun naasten. Mensen hebben de vrijheid om hun eigen beslissingen te nemen. ‘Als zorgmedewerker ben je voortdurend bezig met het welbevinden van bewoners’, legt Nicole van Zaane uit. ‘Er was bijvoorbeeld iemand die enorm opknapte van af en toe een knuffel. Bij een ander werkt een omhelzing juist averechts. Omdat onze zorg mensen bewoners goed kennen, spelen ze daarop in. We kijken heel goed naar de bewoner en geven mensgerichte zorg.

Zo is er een man die ’s avonds graag wat langer een boek leest of televisie kijkt. Daardoor gaat hij vaak laat naar bed, maar dat is voor ons geen probleem. Wanneer hij klaar is, belt hij de zorg voor ondersteuning. We gaan mee in zijn ritme en zo houdt hij de regie over zijn dag. Dat geldt ook voor bewoners die het fijn vinden om uit te slapen. Wij komen op het moment dat zij willen opstaan. Een prettig leven is voor iedereen anders. Met mensgerichte zorg versterk je iemands gezondheid, veerkracht en gevoel van eigenwaarde.’ Deze persoonlijke aanpak werkt alleen als iedereen goed op elkaar is ingespeeld, benadrukt Nicole. ‘We doen het samen met de bewoners, hun mantelzorgers, familie en vrienden. Door samen de zorg te dragen blijft er meer energie over voor mooie momenten’.

Geworteld in de gemeenschap
Reedewaard ligt in het hart van Almere Haven vlakbij het centrum. Een bezoek aan het centrum, even naar de bakker lopen met een naaste – dat kan allemaal. Zo blijven mensen geworteld in de gemeenschap. Ook in deze levensfase zit geluk in de kleine dingen. Bij Saamborgh proberen we die kleine dingen mogelijk te maken.

Dit biedt Saamborgh in Almere Haven
• Zelfstandig wonen voor ouderen met 24 uur zorg in de nabijheid
• Gestoffeerde een- en tweerpersoons appartementen
• Vanaf € 1.700,- per maand (excl. service- en zorgkosten)
• Professionele zorg aanwezig, maar ook zonder zorgvraag bent u welkom
• Heeft u een huisdier? Ook dat is welkom!

Wilt u vrijblijvend langskomen voor een kennismaking?
Wij laten u graag onze nieuwe zorglocatie zien. Hiervoor kunt u contact opnemen met onze woonconsulent Maria van Beek.
welkom@saamborghwonen.nl
085 273 74 13 (werkdagen van 9.00 17.00 uur)

Of kom naar onze open dag:
Vrijdag 6 oktober: 10.00 – 15.00 uur

Om ervoor te zorgen dat we genoeg tijd en aandacht kunnen besteden aan alle geïnteresseerden, vragen wij vriendelijk om vooraf aan te melden. Dit kan eenvoudig via onze website www.saamborgh.nl Saamborgh – Fijn wonen met zorg Zorgorganisatie Saamborgh biedt zorg op maat voor ouderen in een kleinschalige setting. Het kan daarbij gaan om lichamelijke (somatische) zorg en zorg voor ouderen met geheugenproblemen. Saamborgh heeft 11 locaties en er zijn 2 wooncomplexen in ontwikkeling.

Kijk voor meer informatie op www.saamborgh.nl