LELYSTAD - Een interactieve voorstelling van rappers die de dialoog met het publiek aan durven. Vanuit je theaterstoel doe je mee met je mobiele telefoon en draag je rechtstreeks bij aan het verhaal van de freestylers en muzikanten op het podium. Dat is de voorstelling “In Rap en Roer!”

Kleinkunst en hiphop samen
“In Rap en Roer!” wordt gemaakt met de akoestische muziek van In’t Veld gecombineerd met beats en lyrics van MC DRT. Stichting InnerCircle heeft hiertoe opdracht gegeven om een verbinding te maken tussen jongerencultuur en theaterpubliek. Voorzitter Asjen van Dijk: “Wij laten zien dat cultuur voor iedereen samen is. In deze voorstelling is hard gewerkt om te laten zien hoe mooi het is om uitersten te verbinden. Wij zijn trots om te kunnen stellen: dat is gelukt. 90 minuten voorstelling vliegen om, ik ben geraakt door de teksten, heb gelachen, keihard meegezongen en vooral ben ik verbaasd. Alle oordelen die ik had over rappers zijn verdwenen. Wat een woordkunst komt hier van het podium.''

Van begin tot eind op maat gemaakt
Het voorprogramma wordt gecoördineerd vanuit Almere Haven. Vanuit 4 creatieve broedplaatsen wordt door talent uit Almere, Lelystad, Utrecht en Apeldoorn voor elke voorstelling een nieuw voorprogramma gemaakt. Je ziet je lokale helden met speciale versies van hun eigen werk. Urban art in een theater setting was nooit eerder zo te ervaren!

Veel aandacht aan besteed
Regisseur Niels van der Schaaff zegt: “Goed muziektheater gaat prima samen met hiphop en urban art als je de makers maar tijd geeft om aan elkaar te wennen. Met die visie hebben we dit format ontwikkeld. Je kunt jongeren en ouderen wel samen naar theater willen halen, maar hoe zorg je dat ze allemaal een avond hebben die goed bevalt. Al mijn kennis van 20 jaar improvisatietheater en regie zit erin. Ook ik moet eerlijk toegeven: dit concept is uniek. Ik heb nog nooit zo’n voorstelling gemaakt en ik geniet van het enthousiasme dat het nu al oproept. En de première moet nog komen. Dat belooft wat!“

Alles behalve saai
Tijdens de voorstelling staat jouw mening over klimaat, maatschappij, sociaal gedrag, lekker eten en humor centraal. Bereid je dus maar voor op een actieve avond uit in een theaterstoel. Een soort mix van de Lama’s, twee-meter sessies en prachtig decor met jouw inbreng op een groot scherm centraal. De première is op 12 maart in Agora Lelystad. Op 22 maart in Corrosia Almere, 22 april in de Meerpaal in Dronten en op 25 april in theater Posa. Kaarten voor minder dan 10 euro via de website van het theater.

Meedoen?
Wil je meedoen aan een artlab? Dat kan gratis. Ook meedoen aan het voorprogramma kost niets.
Meld je aan op https://www.facebook.com/InnerCircleAlmere/
Meer weten over In’t Veld? check www.intveld.net
Meer weten over MC DRT? ga naar www.drt.nu
Wil je komen kijken in het theater? Check de volldige speellijst op rap-en-roer.Innercircle.nl
Dankzij Stichting InnerCircle betaal je in alle zalen minder dan 10 euro voor een plaatsbewijs.