Voorburg, Delft, Pijnacker, Den Haag - Den Haag - In Team West delen wij vanavond camerabeelden van een pinner die met een gestolen bankpas een groot geldbedrag opnam. Ook tonen we beelden van de onbekende man die uit kleedkamers van sportcomplex 'De Viergang' in Pijnacker onder andere meerdere mobiele telefoons buitmaakte. Tijdens een plofkraak met grote schade zijn de verdachten en hun auto vastgelegd, ook deze beelden worden in de uitzending gedeeld. Tevens vragen wij weer aandacht voor de ernstige rellen aan de Fruitweg in Den Haag met twee groepen Eritreeërs. Van de verdachten die eerder in beeld zijn gebracht zijn er inmiddels meerdere herkend. Vanavond worden er opnieuw 6 verdachten onder de aandacht gebracht. Tot slot worden er camerabeelden getoond van de inbreker.

Fraude - Koningin Julianalaan, Voorburg

Op zaterdag 4 november is een inwoonster van Voorburg het slachtoffer geworden van een bankhelpdeskfraude. Het slachtoffer ontving van een zogenaamde bankmedewerker een SMS. Met een smoes heeft zij later aan een zogenaamde bankmedewerker haar bankpas meegegeven. Met deze bankpas is er bij een geldautomaat aan de Koningin Julianalaan in Voorburg door een onbekende man een groot geldbedrag opgenomen. Bij een drankwinkel worden er ook een aantal flessen wijn gekocht. In de uitzending worden er camerabeelden getoond van deze pinner. 

Diefstal uit kleedkamer - Noordweg, Pijnacker

Op vrijdag 15 maart zijn uit een kleedkamer van het sportcomplex 'De Viergang' ongeveer 20 mobiele telefoons, portemonnees en kleding weggenomen. Aan de hand van camerabeelden bleek dat een onbekende man de kleedkamers is binnengelopen en de spullen heeft weggenomen. Verder is gebleken dat deze onbekende man met een rugzak de metro heeft gepakt op station centrum Pijnacker en toen via Rotterdam naar Breda is gegaan. Verschillende telefoons hebben een paar dagen na de diefstal nog uitgestraald in Roemenië. In de uitzending worden er camerabeelden getoond van deze verdachte.    

Plofkraak - Stationsplein, Delft

Op woensdag 17 april rond 04.30 uur vinden er twee explosies plaats bij het GWK in de stationshal van het Centraal Station in Delft. Eén om de toegangsdeur op te blazen en de andere om bij de kluis te komen. De schade is heel erg groot, ruim 150.000 euro, veel geschrokken mensen en geen buit. Uit onderzoek is gebleken dat er twee personen betrokkken zijn bij deze plofkraak. Na de ontploffing gaan de verdachten er vandoor in de richting van de Zuidwal. Ze rijden naar de Hermesstraat, daar stoppen ze bij de garageboxen. Vermoedelijk hebben de verdachten zich hier zowel voor als na de plofkraak opgehouden. Mogelijk is er bij deze plofkraak ook een zilverkleurige Volkswagen Polo betrokken geweest. Het kenteken bevat de tekens: SK-0..-X. Misschien zijn er mensen die de auto herkennen of weten wat het volledige kenteken moet zijn. In de uitzending worden er camerabeelden getoond van de verdachten en de auto. 

Ernstige ongeregeldheden - Fruitweg, Den Haag

Rond het zalencentrum Opera aan de Fruitweg zijn zaterdagavond 17 februari ernstige rellen uitgebroken nadat twee groepen Eritreeërs met elkaar de confrontatie opzochten. Dat is ze uiteindelijk niet gelukt maar het is ze wel gelukt om een harde confrontatie aan te gaan met de politie, andere hulpverleners en journalisten. Het liep volledig uit de hand. De relschoppers waren buiten zinnen en vernielden zo'n beetje alles wat hen voor de voeten kwam. Auto's, ramen maar vooral de politie en de brandweer moesten eraan geloven. Ook het zalencentrum is zwaar beschadigd geraakt. Door de rook en warmte raakten enkele bezoekers van de Opera onwel. Behalve de materiële schade zijn er veel agenten gewond geraakt. Buurtbewoners zijn ontzettend geschrokken en ook zij hebben schade aan auto's, woningen en bedrijven. De impact is enorm. Van de verdachten die eerder in de opsporingsprogramma's in beeld zijn gebracht zijn er inmiddels meerdere herkend. Vanavond worden er opnieuw 6 verdachten onder de aandacht gebracht. In de uitzendingen worden er camerabeelden van 2 verdachten getoond. Alle 6 verdachten zijn te zien via sociale media en Politie.nl. 

Woninginbraak - Carpentierstraat, Den Haag                                         

Op maandag 22 april rond 12.30 uur heeft er in een woning aan de Carpentierstraat in Den Haag een woninginbraak plaats gevonden. Bij het betreden van de woning werden de bewoners overlopen door een onbekende man. Deze onbekende man bedreigde de bewoners en ging er met goederen van de bewoners vandoor. De inbreker heeft één van de kamers kunnen doorzoeken en een portemonnee maar ook een koptelefoon, een scheerapparaat en parfum weggenomen. In de uitzending worden er camerabeelden getoond van de inbreker. 

Over Team West

Team West: iedere dinsdag om 17.00 uur bij TV West. De uitzending wordt ieder uur herhaald. Op woensdag wordt Team West nog een aantal keer herhaald. Volgende week, dinsdag 9 juli is de laatste uitzending van Team West voor de zomerperiode. Morgen de laatste uitzending van Opsporing Verzocht. Na de zomerperiode zijn Team West en Opsporing Verzocht vanaf dinsdag 27 augustus weer in de lucht.