LELYSTAD/ROTTERDAM - Op woensdag 28 juni 2023 zijn in Lelystad en Rotterdam twee mannen aangehouden die verdacht worden van betrokkenheid bij een poging tot liquidatie in de Dominicaanse Republiek. Het gaat om mannen van respectievelijk 20 en 21 jaar oud.

Bij de liquidatiepoging op 4 januari 2022 raakte een 40-jarige Nederlander zwaar gewond. De man werd in de Dominicaanse badplaats Las Terrenas beschoten door twee personen op een scooter. Uiteindelijk kantelde de auto waarin het doelwit reed en raakte hij zwaar gewond.

Rechercheurs van de Landelijke Recherche zijn daarna een onderzoek gestart in samenwerking met de Dominicaanse Republiek. Uit dit onderzoek kwam naar voren dat er beelden beschikbaar waren van de vermoedelijke schutters op een scooter. Deze beelden zijn getoond bij het programma Opsporing Verzocht.

Mede door een tip naar aanleiding van deze uitzending konden de verdachten in Lelystad en Rotterdam worden aangehouden. De mannen zijn dinsdag 4 juli 2023 voorgeleid bij de rechter-commissaris die besloot dat ze 14 dagen vast blijven zitten. Het onderzoek, dat wordt geleid door het Landelijk Parket, gaat intussen verder.