LELYSTAD - De politie doet onderzoek naar twee overvallen die op dinsdag 19 januari kort na elkaar zijn gepleegd. Woensdag 3 maart werd een 31-jarige man uit Nijkerk aangehouden. Hij zit in voorarrest.

Rond 17.25 uur is een winkel aan De Stelling overvallen door een man die het personeel bedreigde met een vuurwapen. Hij is daarna weggelopen in een onbekende richting. De politie heeft de omgeving afgezocht, maar heeft hem niet meer aangetroffen. Het signalement van deze overvaller is: blank en een breed postuur. Hij droeg een donkerkleurige hoodie en een joggingbroek met een streep op de zijkant. De man had op het moment van de overval een Aldi tas bij zich.

Overval tankstation
Op het moment dat agenten nog aan het zoeken waren, kwam er rond 18.00 uur een melding binnen van een tweede overval op een tankstation aan de Schroefstraat. Ook hier is het personeel bedreigd met een vuurwapen. Het signalement van de overvaller: blanktot licht getinte huidskleur, tussen de 18 en 25 jaar oud, rond de 1.70 meter lang. Hij droeg een donkerkleurige hoodie en een mondkapje.

Aanhouding
Op 11 februari werden beelden van de verdachte getoond in het opsporingsprogramma Bureau Flevoland. Nav tips en rechercheonderzoek kwam een verdachte in beeld. Deze verdachte, een 31 jarige man uit Nijkerk, werd woensdag 3 maart buiten heterdaad aangehouden. Hij zit in voorarrest.